Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Abbe Nilsson var kompis med Madicken, barnstjärna och punkare…

abbe1

Astrid Lindgren, vår kära författare som skapade så mycket starka berättelser om barn. Minns du Madicken? En kille som skrämde henne rejält var Abbe Nilsson.

Han var en kompis med, mörkhårig med mössa, som på bilden. Vad hände med denna kille efter filmen? De flesta barnstjärnor försvinner, några för en tillvaro inom filmens värld och Abbe heter Sebastian och är nu 55 år.

Den vuxna Abbe är – Sebastian Melker Håkansson, född i juni 1961 i Hägersten, Stockholm, är en svensk sångare och skådespelare. Han är bland annat känd som Abbe i Du är inte klok Madicken och Madicken på Junibacken och Alexander i G – som i gemenskap. Skådespelare (film- och tv-roller 1974-1984).

Håkansson har sjungit i banden Harlequin och Alien Beat, som 1980 släppte albumet Akrobat. Alien Beat på bilden, svenskt postpunkband från Stockholm, existerade 1979-83. Han medverkar på singeln Åtti tillsammans med Glen Spove och Niclas Wahlgren 1998.

alienbeatb

Filmer ex.?
De sista fem noteringarna:
1979 – Du är inte klok Madicken (Abbe Nilsson)
1980 – Madicken på Junibacken (Abbe Nilsson)
1981 – Veckan då Roger dödades
1983 – G – som i gemenskap (Alexander)
1984 – Två solkiga blondiner (Krister)

Hösten 1979 kom tv-serien ”Madicken” i sex avsnitt. I december samma år gick den första långfilmen, ”Du är inte klok Madicken”, upp på bio. Hösten 1980 kom sedan den andra och sista långfilmen, ”Madicken på Junibacken”.

Bor idag i Solna – hade rörelse som: Försäljning av vinyl, cd´s och tillbehör samt discjockey verksamhet. Sebluv’s Vinyl, CD’s & DJ. Support. Avregistrerat 2015.
Abbe Nilsson oavsett vad du heter och bor 🙂

Källor:
sv.wikipedia.org
devote.se/mariebjorkman
dn.se
sfi.se
solidinfo.se
sv.unionpedia.org

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.