Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Jim Morrison i Doors dog naturligt? Här får du namnet på den som vållade det!?

jim1

Morrison är en av de fem största som upptagits i 27 Club, vilken omfattar betydande rockartister som dött vid 27 års ålder. Vem var han?
James Douglas ”Jim” Morrison, född 8 december 1943 i Melbourne, Florida, död 3 juli 1971 i Paris, var en amerikansk poet, låtskrivare och sångare i rockgruppen The Doors från Los Angeles. Hur dog han, vet man? Sent tillägg i slutet – h*n som ligger bakom ”mordet”!!!

Morrison ansågs kontroversiell på sin tid. Han blandade poesi, drogmissbruk, alkoholmissbruk, talang och sexuell utstrålning på ett sätt som då ansågs ovanligt. Jim Morrisons död omges av oklara omständigheter, vilket bidragit till att göra honom till en kultfigur. Han återfanns avliden i ett badkar av sin flickvän i Paris och obduktion utfördes inte, eftersom det i Frankrike endast är nödvändigt vid mordmisstanke.

Dödsattesten anger hjärtattack, antagligen förorsakad av omfattande narkotikamissbruk. Morrisons vänner i Paris har dock vittnat om att den egentliga dödsorsaken var en kombination av astmamedicin och alkohol. Än idag vallfärdar fans till hans grav. På 30-årsdagen av hans död uppstod kravaller då myndigheterna spärrade portarna till kyrkogården, av rädsla för att de hundratals fans som samlats skulle skada gravplatserna.

När Courson dog, uppstod en strid mellan Morrisons och Coursons (flickvän) föräldrar över som hade laglig rättighet till Morrisons egendom. Oavsett omständigheterna i ett osignerat dokument,  och kontroversen kring det, beslutade domstolen att Courson och Morrison hade ett samboförhållande enligt lagarna i Colorado. Effekten av domstolens beslut var att stoppa bouppteckningen av Morrisons och Coursons egendomar och att förstärka Courson familjens grepp om arvet.

jim-bee

Dödsfallet, fanns det fler aspekter?
Frågor kvarstår över den verkliga dödsorsaken. Den 11 mars 1971, reste han till Paris för ett sabbatsår. Han avsåg rena kroppen, gå ned i vikt och återförenas med sin kära. I Paris. 2 juli 1971, tidigt på kvällen gick Jim och Pamela på bio för att se Robert Mitchum. Anteckningar omkring finns olika, som – på en annan teater satt Jim ensam och tittade på en dokumentär, Death Valley. På andra sidan stan, på Rock ‘n’ Roll Circus nattklubb, fick Jim lite heroin på toan, troligen för mycket. Samtidigt gick Jim på gatorna i Paris med några knarkare på Skid Row. Under tiden på Orly-flygplatsen, var Jim ombord – på väg mot en okänd destination…

Ingen vet säkert var 27-årige Jim var eller vad han gjorde den kvällen, buden flera, men nästa morgon var en sak säker: Han var död. Tre månader tidigare hade han flytt Hollywood, svullen, skäggig och supande kontrollöst. Under de svåra inspelningarna för Doors sista album, LA Woman, skulle Morrison ha druckit så många som 36 öl på en enda dag.

Om hur han dog anses den första förklaringen mest accepterad. Efter filmen, återvände han och Courson till sin lägenhet på nr 17 rue Beautreillis. De såg några Super 8 filmer från en semester de nyligen haft i Marocko. Courson gick till sängs, men Jim stannade upp en stund och lyssnade på gamla musikalbum, försökte att hålla igen en hostattack som började tidigare på kvällen.

När han kom till sängs, väckte han Courson, klagade över att han kände sig sjuk. Han var uppe en timme senare, kände sig värre. När han kräktes lite blod, föreslog Courson de skulle kalla på en läkare. Jim bad henne istället att fixa ett bad för honom. Medan han sträckte ut i badkaret gick hon tillbaka till sängen. Det sista hon mindes Jim säga var: ”Är du där, Pam? Pam, är du där?”

Courson vaknade lite efter klockan 6 och insåg att Jim var inte i sängen. Hon ropade hans namn. Inget svar. I badrummet hittade hon honom nedsänkt i vattnet. Han hade ett leende på läpparna. Först trodde hon att skämtade. Hon skakade honom. När han inte reagerade, ringde hon alarmtjänst, men de kom för sent.

Jim Morrisons lik, insvept i plast och förpackat i torris, fanns kvar i lägenheten medans Courson och Alain Ronay, en vän till paret, fixade begravningen. Tre dagar senare lämnade begravningsentreprenörerna slutligen kistan som Courson hade beställt (billigast möjliga modell, motsvarande 75 $). Någon gång under dessa 72 timmar, besökte en läkare lägenheten och undertecknade en dödsattest. Den officiella orsaken var listad som hjärtsvikt. Ingen obduktion utfördes. Hm…

Doors boss, chef, Bill Siddons kom från USA den 6 juli och fann en förseglad kista och dödsattesten. Endast Courson och Ronay hade sett Jims kropp innan den begravdes i Pere La Chaises kyrkogård den 7 juli. När Ronay ordnade begravningsaffären – att få en amerikan i den berömda franska kyrkogården, accepterade han ett 30-årigt hyresavtal. Det upphörde 2001. F.n. har inget framkommit på att kroppen varit uppgrävd.

Siddons och Courson återvände till Los Angeles nästa dag. Siddons berättade för pressen, ”Jag har återvänt från Paris där jag deltog i begravningen av Jim Morrison. Jag kan säga att han dog fridfullt av naturliga orsaker …”

Det kom sex dagar efter Morrisons död, märkligt? Många frågade sig saker som, fanns det en polisutredning? Varför var det ingen obduktion? Vem var den undersökande läkare? (Otroligt nog kunde Courson inte minnas läkarens namn, och hans namnteckning på dödsattesten var oläslig). Varför hade inte Jims föräldrar berättat? (Courson hade ljugit för den amerikanska ambassaden och sagt att  Morrison inte hade någon nära familj, vilket möjliggjorde en snabb,  begravning. Det fanns inte ens en präst.)

Doors keyboardist Ray Manzarek frågade Siddons, ”Hur kan du ens veta att Jim var i kistan? Hur vet du att det var inte 68 kg jävla sand?”

Om man bortser från det sista – vad var det som dödade Jim Morrison? Det fanns många teorier, från möjliga (sexuell sjukdom) till den paranoida (han var ett offer för en regeringskonspiration som syftade till att utplåna landets kulturhjältar) till orimliga (hans ex-flickvän föraktade honom och dödade honom med häxkonst). Jaa…

Danny Sugerman, medförfattare till den bästsäljande biografin, Ingen här kommer ut levande, föreslår en rimlig teori. Han säger att Courson berättade att hon hade gjort heroin och ljög för Jim att det var koks och gräs. På den ödesdigra kvällen hade de tagit heroin tillsammans (Morrison var livrädd för nålar). Den sommaren i Paris, fanns det en speciell sort av drogen, känd som China White. ”Det är inte ovanligt när någon som tar heroin för första gången, får dem att känna sig sjuka,” berättade Sugerman. ”Han var sjuk, tog ett bad, han dog. Det var inte mer hemligt än så.” Men en del tvekar över det med, självklart. Jim tog aldrig tunga droger, och i själva verket föraktade han dem.

När det gäller den större frågan om han fortfarande lever, berättade Jim gång på allvar om att fejka sin egen död som ett PR-trick, och han skämtade ofta med vänner att han en dag skulle bege sig till Afrika och byta namn till Mr Mojo Risin (ett anagram för Jim Morrison). Under åren har han blivit upptäckt i Tibet, den australiensiska vildmarken och den amerikanska mellanvästern, där han förmodligen rider rodeo och skriver poesi vid sidan av…

Det finns alltför många motstridiga teorier. Kanske var det så att kroppen var slut och – han bara dog, lär vi få veta? Sen information kan klargöra ”mordet”.

Tillbaks till 1971, han dömdes för att han blottat sig på scen i Miami, en period då han också avskydde poesi. Nu har Englands Mojo Magazine intervjuat sångerskan Marianne Faithfull – hon vet vem som dödade Morrison och – den enda nu levande i ”kretsen”. Det var hennes dåvarande pojkvän, en heroinförsäljare vid namn Jean de Breiteuil som oavsiktligt skickade sångaren på en slutlig resa. Faithfull säger när de Breiteuil besökte Morrison för vad som skulle vara sista gången, följde hon ej med.

Men vem ”fan är Jean de Breiteuil”?
I grunden en en fransk aristokrat – som gillade droger och rockstjärnor.

”Han var en hemsk kille, någon som hade krupit ut från under en sten,” har Faithfull skrivit. ”Vad jag tyckte om honom var att han hade ett gult öga och ett grönt öga. Och han hade en hel del knark. Det handlade om droger och sex.” Breiteuil dog av en överdos i Tanger, Marocko, 1971. ”Alla som vet om döden för Jim är döda. Utom jag.”

Det finns bilder på en man som ser ut som en kopia av honom idag, tänkt som skäggig, rund och hippie. Vi kan konstatera att det var förmodligen ”vållande till annans död”. Om Jims kvinna läs här: https://zenzafacta.wordpress.com/2015/04/11/pamela-courson-jim-morrisons-alskade-de-motte-samma-ode/

Vill du se bilder av Jim & Pamela?
http://www.youtube.com/watch?v=nQ-NRNq8t7Q

Faithfull? Hon är en del i rockhistorien. Hon är kanske mer känd som Mick Jaggers tidigare flickvän än co-writer av Rolling Stones klassiska ”Syster Morphine.” En partybrud med många hits med sin hesa röst.

Var och en får tro på sin sanning…

Källor:
hark.com
en.wikipedia.org
sv.wikipedia.org
performingsongwriter.com
washingtonpost.com

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.