Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla. Om det du undrat över, inom alla områden.

En ko föll från skyn ned på ett skepp som nästan sjönk och…

2 kommentarer

flying-cow

Mycket får man höra eller läsa om. En del är otroligt, som 1997 så svarade den japanska kustbevakningen på ett SOS från ett sjunkande skepp mitt i Japanska havet. När räddningsstyrkorna anlände till platsen fann de en besättning från en trålare som klamrade sig fast vid skrovet på deras upp-och-ner vända båt, som fått ett hål i skrovet.

Då de återvänt till torra land blev alla förhörda om vad som hade orsakat olyckan, men efter intervjuerna placerades hela besättningen i fångenskap misstänkta för sabotage.

Besättningsmännen hävdade att deras båt hade blivit träffad av en ko som föll ner från den molnfria himlen. Myndigheterna misstänkte att hela historien hade kokats ihop för att dölja brottsliga aktiviteter. Besättningen hade hunnit tillbringa en vecka i häktet innan de japanska myndigheterna fick ett samtal från det ryska flygvapnet. Efter samtalet släpptes samtliga män ur besättningen. Det visade sig att samma dag som skeppet sjönk hade ett ryskt fraktplan lyft från en flygplats i östra Ryssland. Innan start hade planets besättning sett en ko som betade nära startbanan.

Då de hungrade efter det fina köttet, drog besättningen in kon i planets lastrum alldeles innan planet lyfte, och planerade att festa på kon när de anlände till sin slutdestination. Men så fort planet lyfte började kon gå bärsärkagång och sparka på allt och alla i lastrummet. Innan den hann göra någon verklig skada öppnade besättningen lastrummets lucka och knuffade ut kon, 30 000 fot över det Japanska havet.

En annan källa nämner, ”det visade sig att besättningen på ett ryskt fraktflygplan hade stulit en ko som vandrade nära deras flygfält och tvingade det på deras plan innan de tog fart för ett flyg hem.”
Resten är, som man brukar säga, historia.

cowfalling

Men en version säger att det var en del av en olaglig boskap transport från Anchorage till Ryssland. När planet närmade sin destination blev smugglarna nervösa över sin last och började knuffa ut den.  

Den här berättelsen dyker ofta upp bland kuriosa- fakta.
Även denna versionen: ”En artikel om borrning efter olja utanför Angolas kust rapporterade felaktigt en berättelse om kor som faller från flygplan.”

Men jag sökte och fann att det är en myt. En komyt. Inga kor, smugglade eller på annat sätt föll från ett plan, varken där eller här. Myten eller legenden vandrar i olika versioner och den har rapporterats i Skottland, Tyskland, Ryssland och på andra platser. Nu vet du om du stöter på fenomenet!

Källor
businessinsider.com
rulesmaster.com
Australian Financial Review, 16 maj 2000

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

2 tankar om “En ko föll från skyn ned på ett skepp som nästan sjönk och…

  1. Annars brukar jag tänka som så att om det låter för otroligt för att vara sant finns nog en sanning bakom alltihop 😂😂 Konspirationsteoretiker kanske 😏

    Liked by 1 person