Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Grotesco, gruppen med humor och en Henrik Dorsin som ”leder”…

grotesc

Humor är svårt. Humor allvarligt. Humor kan vara väldigt roligt. Nutiden har andra former än tidigare som stå-upp-komik, även om den kanske haft sin bästa tid. Humor, minns Hasse å Tage, Gösta Ekman, Martin Ljung m.fl. En grupp som håller i tiden är Grotesco. Främst genom ledarfiguren Henrik Dorsin. Jag tar chansen presentera dem och – med tonvikt på de två Emma i gruppen.

Fakta från början – Grotesco är en svensk humorgrupp och namnet på en komediserie som gruppen spelade in för Sveriges Television under två säsonger som sändes höstarna 2007 och 2010. Utöver detta har gruppen även medverkat som pausunderhållning i Melodifestivalen 2009 och släppt en CD med olika varianter av hitlåten Tingeling. Januari 2015 hade de premiär på sin första scenföreställning ”Grotesco på Scala – en näradödenrevy” på Scalateatern i Stockholm. I september 2015 bekräftades det att Grotesco gör en tredje säsong av sin tv-serie.

Pilotavsnittet av serien sändes under namnet Grotesco Royal 2006 som en del av Humorlabbet, olika humorgrupper tävlade med varsitt avsnitt. Grotesco vann tävlingen och priset var att producera en hel serie på åtta avsnitt, den började visas i oktober 2007 på SVT1. Grotesco stod för pausunderhållningen i Melodifestivalen 2009 med temat Tingeling och släppte därefter ett musikalbum med samma tema. Under våren 2010 spelades den andra säsongen in. Bilderna är över respektive Emma.

Se tokiga men roliga sketchen, Ett kilo mjöl: 🙂
Länken:
https://www.youtube.com/watch?v=AQIxZMUWUpU

emmamolin

Emma Molin – skådespelare
Emma Matilda Molin, född i maj 1979 i Västerhaninge, är en svensk skådespelerska. I Grotesco är båda Emmorna duktiga på att klä ut sig i olika förklädnader.

Molin har bland annat medverkat i radioprogrammet Pang Prego, Labyrint på TV4 och filmen Puss, i julkalendern Skägget i brevlådan och diverse barnprogram på SVT. Under hösten 2011 var hon aktuell i humorprogrammet Partaj på Kanal 5 och i filmen The Stig-Helmer Story som hade premiär på juldagen år 2011. Hon medverkade även i SVT:s julkalender Mysteriet på Greveholm – Grevens återkomst 2012 i rollen som bergsfrun. Hösten 2014 agerar hon i TV3:s humorserie Inte OK. Emma har även en av huvudrollerna i UR:s abc-serie Livet i Bokstavslandet.

emmapetersensam

Emma Peters – skådespelare
Emma Karin Peters, född i februari 1978 i Täby församling, är en svensk skådespelare. Min egen favorit 🙂

Peters studerade vid Teaterhögskolan i Stockholm 2000-2004. Hon har arbetat på Backa teater, Öst­götateatern, Uppsala stadsteater och turnerat med Dramaten och Riksteatern och medverkat i flera TV-serier som Vita lögner, Krama mig, Grotesco och Gustafsson 3 tr. Årtal: 1997 – Vita lögner (TV-serie), 2011 – Gustafsson 3 tr (TV-serie) och 2015 – Boy Machine (TV-serie).

Se dem när de dyker upp i TV eller på Youtube 🙂

Källor:
sv.wikipedia.org
imdb.com
dalademokraten.se

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.