Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Se trumpetande sångerskan Annika i Allsången, visste du att…?

annikatrumpet

Vi ser på Allsång på Skansen och vi kan ej undgå den sköna orkestern och kören. En som kan blåsa bra är med i kören, Annika Elisabeth Granlund (Jonsson), född i maj 1975, bor i Sundbyberg, 41 år ung. Annika spelar alltså trumpet, sång och ”diverse”.

Annika Granlund har setts som sångerska och musiker i Tommy Körbergs konsertföreställning ”Sjung tills du stupar” på China-Teatern i Stockholm. Hon tilldelades 2014 ett projektbidrag av Konstnärsnämnden som gav henne en möjlighet att jobba helt med att skriva musik.

Hon har spelat in skivor och turnerat med många av Sveriges mest välkända och framgångsrika artister, som t.ex. Håkan Hellström, Lars Winnerbäck, Lisa Nilsson, Eva Dahlgren, Henrik Dorsin, Nils Landgren m. fl.  Annika har alltid varit en nyfiken musiker som gärna testar nytt. Numera spelar hon flera olika instrument och på turnén med Winnerbäck var hon t ex trumslagare och slagverkare.

Hemsida: http://www.annikagranlund.com

Annika, från Skellefteå och även varit vokalist i husbandet i Tv4:s Let’s dance. 1995 vann Annika sångtävlingen SMASK. Uppträdde tillsammans med Peter Jöback på QX-galan 2008 med låten Han är med mig nu.

Detta resulterade i en konsert med nyskriven musik som ägde rum på Scalateatern i Stockholm, med Annika som artist, låtskrivare, arrangör och kapellmästare för en sexton man och kvinna stark orkester.

granlund

Citat Annika:
”Jag har alltid velat göra musik för musikens skull. Jag tror att vi som utövare och kompositörer bara är redskap. Om vi lyssnar inåt så finns den där redan, musiken. Färdig att skrivas. Och spelas.”

Annika har en pappa som var jazztrombonist och två musicerande systrar. Hon har sjungit och spelat sedan barnsben och tillsammans med sången blev trumpet hennes instrument. Efter några år av musikstudier på Musikhögskolan i Piteå och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm började hon att frilansa som musiker.

Hon har också jobbat med storband och på jazzscener, och bl. a. skrivit musik till Svante Thuresson. Hon har också samarbetat med Glada Hudikteatern under många år. 2012 var hon kapellmästare på teaterns konsertturné över hela Sverige.

2013 skrev hon ett arrangemang för symfoniorkester av sången ”Som en ö” till en konsert med Pernilla Andersson och Gävle symfoniorkester i Gävle Konserthus.

Vid sidan av musikerlivet har Annika haft uppdrag som sångpedagog och hållit föreläsningar och work-shops på musikutbildningar för sångare och sångpedagoger. En musikalisk tjej av klass. På hennes adress bor även Per Philip Granlund Jonsson.


Källor:
svt.se
annikagranlund.com
enplatsdarjagkanvila.blogg.se
facebook.com

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.