Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

”Judys domstol”, realityserien – är den äkta eller ej…?

judyincourt

Vi har stött på den talföra domaren från USA med kraft i tonen då hon avger domar. Klart alla vill veta vem hon är, finns hon? 😀 Judge Judith Sheindlin.

Japp, hon är Judith Sheindlin, född som Judith Susan Blum, 21 oktober 1942 i Brooklyn, New York, är en amerikansk familjerättsdomare och författare men mest känd som ”Judge Judy” i realityserien Judys domstol. Judith Susan Blum-Sheindlin är tidigare domare, TV-personlighet, producent och författare.

Sheindlin föddes i en judisk familj i Brooklyn. Hon studerade vid Washington College of Law och New York Law School. Hon var gift med Ronald Levy mellan 1964 och 1976. Därefter gifte hon sig med Jerry Sheindlin. Judith Sheindlin blev så småningom åklagare inom familjerätt och 1982 blev hon utsedd till domare av New Yorks borgmästare, stort!

Fyra år senare blev hon domare i familjerätten på Manhattan. Hennes föräldrar, Murray Blum, tandläkare och Ethel Silverman. Hennes farfar, Jacob Blum, invandrade från Ukraina , medan hennes farmor, Lena Mininberg, kom från Ryssland.

Hon blev först känd för allmänheten genom ett inslag i 60 Minutes 1993. År 1996 publicerades hennes första bok, Don’t Pee on My Leg and Tell Me It’s Raining och samma år startade hennes eget tv-program, Judys domstol (Judge Judy). Programmet beräknas hålla på t.o.m. 2017, men kanske även till 2019 🙂

judge-judy

Nå, är programmet uppgjort? Vad sker?
Vi vet Judy är domare, som tar mindre civilrättsliga fall, skulder vanligen, där gränsen uppåt är satt till max 5000 dollar i ersättning för den dömda. Teamet bakom ska enligt alla uppgifter stå för ”böterna”.

Det är väldigt dyrt att gå till domstol i USA, advokater och annat kostar pengar och det är människor med litet eller inget ekonomiskt utrymme som hamnar hos Judge Judy. Det är nämligen gratis att få sin sak prövad hos henne. Det enda negativa förutom att bli nedvärderad och utskälld om man på något sätt inte blir trodd av henne, det är att hennes dom är slutgiltig, det går inte att överklaga eller ens att protestera. När domen fallit så är det bara att acceptera och gå därifrån.

Ersättning för sin medverkan?
Alla som får sitt mål prövat får även 100 dollar + 35 dollar om dagen, alltså en dryg tusenlapp, tillräckligt för att locka dit ett visst klientel. Det är sällsynt Judy har kontakt med åhörarna, för de är ”statister” som får betalt för att närvara. Medverkar man med sitt fall får man flygresan till Los Angeles, äta gratis och bo på ett hotell.

Ett par gjorde en bluff, hon bedömdes få ersättning på 1250 dollar, men hennes kille fick 250 dollar för medverkan för diverse. Det var egentligen inget ”riktigt mål”, utan fejk, men de fick ihop då 1500 dollar som de delade. ”De käkade gott, hade ju hotell, de hyrde även en fin bil – och körde till Malibu, där de blåste en stor del av pengarna på att dricka champagne och hade det avkopplande med vänner hela dagen.”

Men denna TV-serie är så poppis i USA att pengar finns i överflöd. Den har legat etta på tittarlistor under flera säsonger. Det rapporterades i mitten av 2012 att Judy var den högst betalda tv-personligheten, vilket gör 123 000 dollar (!) per episod av domaren Judy, eller- 45 000 000 dollar årligen för de 52 dagar per år som hon är bunden vid sin show med in spelning. Tala om pengar!!! 2013 ökade lönen till 47 miljoner dollar!

judge-judy-plastic-surgery

Tittare?
Hon drar regelbundet cirka 9 till 10 miljoner tittare varje dag!

Judy startade alltså upp i september 1996 och firade 20 år 2015. År 2006 fick hon en stjärna på Hollywood Walk of Fame. I mars 2011 var hon in på sjukhus efter att hon svimmade vid sin show vid hantering av ett ärende. Hon släpptes nästa dag, och det var senare hon fick veta att hon drabbats av en mini-stroke.

Hennes man har också samma bakgrund så jobbet är egentligen ett jobb för två. De skapade även den andra serie ni vet, med tre domare, deras egen idé med patent på. I den medverkar – New York State Supreme Court, domare Patricia DiMango och Los Angeles advokaterna Tanya Acker och Larry Bakman.

Judy min vän sjöng Tommy Körberg, en pigg kvinna som håller igång sin kropp (vilket kan ses). Ett par som idag regerar denna serie av program och pengar som bara fortplantas. Jag som trodde programmet var en b-produktion, skapad på sidan om 🙂

Källor:
en.wikipedia.org
imdb.om
ciao.se
tv4.se
internetstart.se
sg.answers.yahoo.com
youtube.com
dailymail.co.uk

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.