Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Sandra Andreis, polis i Sandhamn på TV, duktig skådespelare…

sandra2

Morden i Sandhamn går i repris, en charmig kvinna vid polisen vi möter är spelad av Sandra Andreis, som går klädd i vanliga sommarkläder. Var har jag sett henne i? Kanske The Girl with the Dragon Tattoo (2011), Hamilton: I nationens intresse (2012) eller Morden i Sandhamn (2010).

I december 2013 kunde man läsa, ”Efter åtta år utomlands. Nu pendlar skådespelerskan Sandra Andreis mellan Los Angeles och Stockholm. Dessutom, konstaterade hon, var det rätt slitigt att jobba flera år som frilansande skådespelerska och musikalartist i New York. Att återvända till Sverige, men fortsättningsvis ha sin bas i USA, i Los Angeles, innebär mer fritid – och roller inom tv och film.”

Sandra Karolina Andreis; eg. Sandra Karolina Ryott; född 1 april 1975, i Norrstrand, Karlstad, Värmland, hon är en svensk skådespelare och sångerska med en bakgrund i journalistik, bor i Stockholm. Svensk-italienska föräldrar – med japanska rötter.

Hennes farmor Monica Andreis var på sin tid drivande lärare på Sundstagymnasiets estetlinje och starkt inblandad i stans kulturliv, hennes farbror Ricky nöjesprofil. Själv var hon 13 år när familjen flyttade från Karlstad, och har pluggat såväl journalistik som film och skådespeleri på vägen till den nuvarande frilanstillvaron.

sandhamnnyhet

Sandra Andreis är utbildad på bl.a The European Film College i Danmark och The Neighborhood Playhouse i New York. Sandra är initiativtagare och regissör för Lekplats och även en av grundarna av Governess Films, ett rotlöst kollektiv av kvinnliga filmskapare.

Hör henne sjunga, ”Sandy Soldiér performs at The Royal Dramatic Theatre in Stockholm Sweden.” Jazz. Syns på den svartvita bilden. Se och hör.
Länken: https://www.youtube.com/watch?v=4KakYDoeZ1M

sandy_soldie

Mer filmer, 2013 – Mig äger ingen och – 2013 – Återträffen, en svensk dramafilm i regi av Anna Odell. Även senare, Morden i Sandhamn – i stundens hetta (2015) och innan Morden i Sandhamn – i natt är du död (2014) samt För Sverige i tiden (2013).

Kallas fru på fb görs hon av – Tom Gustaf Ryott Malmros Ryott, tre år yngre än Sandra som bor på samma adress. Sambo?
”Sandra är också sångerska och uppträder då och då som sitt alter ego, artisten Sandy Soldier. I framtiden hoppas hon på att få förena musiken med skådespeleriet – men specifikt drömmer hon om att gestalta sin egen farmor.”

”Hon var en äventyrslysten konstnär som reste ut i efterkrigstidens Europa där hon träffade min italiensk- japanske farfar, körde rally och träffade den tidens stora stjärnor som Bob Hope, Grace Kelly och Elisabeth Taylor. Hennes historia är spännande och inspirerande på så många plan.”

En rödlätt skådis med erfarenhet!!! Lik sin farmor? 🙂

Källor:
imdb.com
sv.wikipedia.org
aftonbladet.se
sfi.se
vf.se
bunkerland.com

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.