Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Det bor människor inuti jorden, vad vet vi… och hur?

3 kommentarer

Agartha

Det finns spännande teorier – om en ihålig jord är en teori som går ut på att jorden möjligen har en beboelig insida. Ingångar till Agartha, bilden överst, en legendarisk stad som sägs finnas inuti jorden, har följande plaster beskrivits som: Cueva de los Tayos i Ecuador, Gobiöknen i Mongoliet, Pyramiden i Giza, Egypten, Iguazu-fallet i Argentina, Mammoth-grottan i USA, Manaus i Brasilien.

Fler: Mato-grottan i Brasilien, Monte Epomeo i Italien, Mount Shaste i Kalifornien, Nordpolen, Rama i Indien, Sydpolen samt en brunn i Benares i Indien. Det finns också en mystisk plats i Tibet som är känt som Potala, som sägs vara placerad på en ingång.

Den första som öppnade upp intresset för teorin var Willis Emerson i boken The Smoky God. I den är Shamballa en av kolonierna som var regeringens sittplats för det underjordiska nätverket. Medan Shamballa finns på en inre kontinent, så har den mindre satellitkolonier i jordens mantel, gömda inuti jordens berg. Folket flyttade under jorden på grund av krig och förödelse.

Dessa krig skulle ha pågått mellan Atlantis och Lemuria, där kärnvapen användes, som eventuellt jämnade dessa städer med marken. Saharaöknen, Gobiöknen och den australiska ökenstäppen, samt Amerikas södra ökenområden är bevis på detta krig. De underjordiska städerna skapades som ett flyktingläger för både människor och historiska dokumentationer. Man tror att Lemuria, som befann sig i Gobiöknen, var krossat av Atlantis i ett gigantiskt krig, som eventuellt förgjorde även Atlantis.

De överlevande från Lemuria lever nu i fred och harmoni under jorden. Ledarna följer gamla seder och blandar sig inte i människans affärer. Det finns inget samarbete mellan dem heller. Ingångarna skyddas av en ”illusions”-teknologi som döljer dem för blotta ögat, och kan inte förstås av modern vetenskap. Tibetanerna kallar dessa städer för stora bibliotek som har otroligt mycket information från gamla tider.

Det finns något kallat ”de gamlas legend”. Dessa var ett folk som bodde ovan mark för flera miljoner år sedan, innan de flyttade under jorden. Dessa var otroligt intelligenta och vetenskapligt utvecklade, och de bestämde sig för att bo under jorden. Detta folk ska kunna leva mycket länge, och har funnits innan Homo sapiens, så långt som en miljon år innan. De har generellt hållit sig under jord, men kommer ut ur den för att kidnappa barn och utveckla dem i enligt deras tro och syn.

En av de mer kontroversiella sagorna om de så kallade ”inre folket” kommer från Shaver-mysteriet. Under 1945 publicerades det en historia som Richard Shaver upplevt på riktigt, publicerat i tidningen Amazing Stories. Shaver påstod att han besökt en underjordisk civilisation, men få trodde på hans berättelse.

Shaver påstod att titanerna kom till Jorden från ett annat solsystem i forntiden. Efter att de levt på jordens yta upptäckte de att solen skadade dem, att de föråldrades mycket snabbt, så de byggde underjordiska städer där de kunde bo. De beslutade senare att de skulle hitta en ny planet att bosätta sig på, och lämnade jorden kvar med sina städer och sina robotar som senare blev förvrängda, kallade Dero. Men det fanns även bra robotar, kallade Tero. Det var Tero som Shaver sa att han hade mött.

Darvaz

Det finns många varianter av att underjorden är befolkad av urtidsdjur, utomjordingar, försvunna civilisationer och mycket annat. Enligt nuvarande uppgifter är Varggrottan den enda platsen i världen där man hittat spår av människoliv på en sådan plats som täckts av inlandsis under istiden. Varggrottan är också den äldsta kända boplatsen i hela Nordeuropa, den innehåller en slags ficka som den senaste istiden inte kunnat påverka. Detta gör grottan till ett särskilt värdefullt forskningsobjekt.

I de olika skikten i Varggrottan har man funnit spår av mänsklig verksamhet såsom stenredskap och avslag som uppstått vid tillverkningen av dessa samt gamla lämningar av lägereldar. På basen av dateringen av skikten i vilka fynden gjorts samt pollenprover kan man uppskatta att fynden är 74 000 – 132 000 år gamla. På basen av fynden och dateringen av dem är det sannolikt att neandertalmänniskan bott i grottan.

”Helvetets port” är en mytomspunnen plats (se bilden ovanför) som ligger utanför den lilla staden Darvaz i Turkmenistan. Den mäter hela 60 meter i diameter. Man sägs kunna höra plågade själar jämra sig nerifrån skärselden, detta ska till och med ha spelats in – med hjälp av värmetåliga mikrofoner nedsänkta i detta så kallade ”uråldriga helveteshål”. Detta har jag skrivit om förut, något uppdaterad!

Om detta kan vi tänka mer och kanske ska vi ta med det i möjliga saker som finns, ibland oss…

Källor:
sv.wikipedia.org
ungafakta.sesusiluola.fi

intressant.se

Mina zärskilda tankar och synsätt *
http://zenzualpeople.wordpress.com

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

3 thoughts on “Det bor människor inuti jorden, vad vet vi… och hur?

  1. Jag tror att vår värld inte riktigt är sån som alla fyrkantiga människor vill få oss att tro. …

    Liked by 1 person

  2. Spännande tankegångar finns det gott om ☺

    Liked by 1 person