Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Unik falsettröst hade Bobby Hatfield i Righteous Brothers, The Blonde Bomber…

Bobby Hatfiel

En röst att älska och minnas – Robert Lee ”Bobby” Hatfield, som levde mellan 10 augusti 1940 och 5 november 2003. Han var en amerikansk sångare, mest känd som ena halvan av the Righteous Brothers – hans partner var Bill Medley. Han föddes i Beaver Dam, Wisconsin, och flyttade med sin familj till Anaheim, Kalifornien när han var fyra år. I skolan började han med sång i skolkören och spelade baseball. Han var en kort tid professionell spelare, men hans passion för musik gjorde att han startade sin sångkarriär och gick under tiden på gymnasiet.

Han mötte så småningom sin sångpartner Bill Medley, röst: baryton. Hatfields höga röst, lika skicklig på tenor och falsett, var verkligen som ett fantastiskt instrument.

Han hade ett kort äktenskap med Joy Ciro, som var dansare i shower. De hade två barn tillsammans, Bobby, Jr och Kalin. År 1979 gifte han om sig med sin andra fru Linda, och de var lyckligt gifta i 24 år tills han dog. De hade två barn tillsammans, Vallyn och Dustin.

Hatfield och Medley började sjunga som en duo 1962 i Los Angeles-området som en del av en grupp med fem medlemmar och kallade sig – Paramours. De fick ofta höra att de lät som afro-amerikanska gospelsångare. Ett fan till dem kallade deras sång som ”that’s righteous, brothers” och namnet kom därav sedan på gruppen ”The Righteous Brothers”.

hatfield-bobby2

Deras första listsingel som Righteous Brothers var ”Little Latin Lupe Lu” deras första listetta just – ”You’ve Lost that Lovin’ Feelin” producerad av Phil Spector 1964. Min favorit kom snart där efter, ett bra exempel på hans falsettsång, Unchained Melody” (och faktiskt sjunger han den helt solo!). Duon splittrades 1968, men återkom och fick en annan hit 1974, ”Rock and Roll Heaven”. Duon blev invalda i Rock and Roll Hall of Fame i mars 2003, då Hatfield ännu levde, av Billy Joel.

Döden skedde 5 november 2003, han avled på Radisson Hotel i Kalamazoo, Michigan, tydligen under sömn. Gruppen uppträdde på ett ställe, men han kom aldrig ut till scenen innan – och då gick någon till hotellet för att titta till honom. Hans kropp upptäcktes 30 minuter innan uppträdandet. Han dödförklarades – 19:02. 2400 personer väntade på showen som avbröts med orden, ”en personlig nödsituation av okänd anledning”.

I  en test efter, i januari 2004, visade det sig att han hade en överdos av kokain i sig som givit honom sin dödliga hjärtattack. Det visade sig också att han hade en avancerad kranskärlssjukdom. Han hade även en gammal oläslig tatuering på sin vänstra biceps.

Den 11 november skedde begravningen och Bill Medley satt ensam vid ett piano och framförde låten Precious Lord. Det fanns bilder på en skärm och ett videomontage av vad Righteous Brothers gjort.

Bobby fördes till Newport Beach för begravning. Bill Medley och Brad Garrett ( Alla älskar Raymond) var kistbärare. Märkligt – men hans gravsten innehåller stavfel. En stor röst, sångare hade lämnat in. Han lämnade sin fru och fyra barn. Bilder på Bobby som ung och – äldre.

Källor:
findadeath.com
en.wikipedia.org
billboard.com
imdb.com

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.