Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

ABBA:s barn – Agnethas, Fridas, Bennys och Björns, vilka…?

abba1

Europas genom tidernas största grupp är inte alla ense om såklart, men Sveriges, ja det är jag överens om. De fick barn, hur många, någon som gått i föräldrarnas spår? Summan blev NIO barn och några har gått i musikens spår.

Fyra medlemmar och jag börjar med den som kanske haft mest otur och tragik. Anni-Frid (Frida) Synni Lyngstad, född 15 november 1945 i Ballangen, Norge, var mellan 1964 och 1970 gift med Ragnar Fredriksson, han arbetade som mattsäljare och spelade i band på kvällarna. Hon födde två barn: Hans Ragnar Fredriksson (född 1963) gift sedan 2011, bor i Stockholm och Ann Lise-Lotte Fredriksson Casper (1967–1998).

Dottern omkom i en i en trafikolycka 1998. Hon blev 30 år gammal, omkom i USA och var då sedan länge bosatt i det amerikanska samhället Livonia. Dottern var gift med amerikanen Charles Geritt Casper (gifta i Fors kyrka i Eskilstuna). Paret hann få sonen Jonathan innan de senare valde att gå skilda vägar.

”Vi var som syskon. Jag saknar henne”, säger styvbrodern Peter Grönvall.
Frida växte ju upp utan sin tyska far,  dåvarande soldaten Alfred Haase, ovetandes, och hon var gift cirka 4 år med Benny Andersson, som hon 1981 skilde sig ifrån. För tredje gången gifte hon sig 1992 sig med prins Ruzzo Reuss von Plauen, varvid hon fick titeln Anni-Frid, prinsessa Reuss grevinna av Plauen. 29 oktober 1999 avled han. Hon bor numer kvar i Zermatt i Schweiz.

abba2

Agnetha Åse Fältskog, född 5 april 1950 i Jönköping, hon är bosatt på Helgö i Ekerö kommun och har sitt sommarställe i Båstad. Gift två gånger, barn med Björn Ulvaeus, två barn, Linda som är skådespelerska och (Peter) Christian. Båda gjorde Agnetha barnskivor med. Tragiskt när hennes mor gick bort med fall från en balkong, sedan gick fadern bort ett år senare. Hon har kallats popens Greta Garbo, men mycket för att hon valde leva mer avskilt efter Abba. Hade otur med stalking och förhållande, men idag är barnbarnen intresset 🙂

Göran Bror Benny Andersson, född 16 december 1946 i Stockholm. Benny var först förlovad med Christina Grönvall och fick med henne barnen Peter Grönvall (född 1963) och Heléne Grönvall (född 1965), Helene Odedal idag. Benny är sen 1981 gift med Mona Nörklit, med henne har han sonen Ludvig Andersson (född 1982).

Benny är väldigt aktiv, ledare av BAO och syns ofta i Allsång på Skansen. Sonen Peter har ju haft musiken nära hela tiden som gift med Nanne Grönvall, skriver musik och spelar. Benny var gift 1978–1981 med Anni-Frid Lyngstad och från 1981 med Mona Nörklit. Bor på Djurgården i Stockholm.

Charlie och Felix Grönvall är barnbarn till Benny och föräldrarna heter Nanne och Peter Grönvall, Little Great Things är en svensk pop/rockmusik musikgrupp som bilades 2009 där barnbarnen lirar i.

Björn Kristian Ulvaeus, född 25 april 1945 i Lundby, Göteborg, bor i Djursholm utanför Stockholm. Ulvaeus var gift med Agnetha Fältskog 1971–1979 och de har tillsammans barnen Linda och Christian som står ovan. År 1981 gifte han om sig med en ny kvinna – Lena Ingegärd Källersjö, född den 14 juli 1949. De mötte varandra 1979 och gifte sig den 5 januari 1981. De har två barn: Emma Eleonora (född den 3 januari 1982) och Anna Linnea (född den 29 april 1986).

En kvartett som Abba är alltid förevigad i pophistorien.

Källor:
dn.se
sv.-wikipedia.orgaftonbladet.se
expressen.se

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.