Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Pojkvuxna Johan Glans, lekfull ståuppare, har han ”lik i garderoben”?

3 kommentarer

glans

Humorist, en rolig ung, man som ej ser ut åldras, lite av ungdomslook, men är han rolig, har han något spännande bakom sig, är han ”vad vi ser”? 🙂

Skånska Johan Magnus Glans, född i april 1974 i Eslöv, är en svensk ståuppkomiker och skådespelare. Japp, det vet vi och föräldrar: Tom Raimond Leif Glans, Britt-Marie Glans.

Kan jag tipsa om något spännande?
Udda hobbies, uppträdande, något? Egentligen är han så helylle, lite ”trist” utan humorn 🙂

Men okej, när Johan ordnade cirkus hemma i familjens trädgård och bjöd in halva grannskapet som publik då jublade kompisarna. Johan var bara 4 år när han insåg att han ville bli clown – och cirkusdirektör. Men han skrev också pjäser, som en något motvillig lillebror tvingades medverka i. 4 år känns ej sååå aktuellt?

Som ung ägnade Glans sin fritid åt att spela schack i Eslövs Schackklubb. Ett annat ungdomsintresse har varit James Bond och han har varit med i SVT:s frågesportprogram Kvitt eller dubbelt, där han tävlat i ämnet. DET var spännande, en dold Glans i smoking 🙂

Glans gjorde sin debut som ståuppkomiker på Kramer i Malmö i oktober 1994. Han belönades med Bubbenpriset 1998 och han utsågs på Svenska Stand up-galan 2003 till Årets manliga komiker.

Glans har medverkat i flera humor- och satirprogram som till exempel Parlamentet i TV 4, tv-programmet Kvarteret Skatan och han har medverkat i program som ex. Släng dig i brunnen, Extra Extra! Morgonsoffan i SVT och Sverige dansar och ler samt Sverige pussas och kramas, ingen Bond där 🙂

Han hade huvudrollen som Nisse Hult i SVT-komediserien Nisse Hults historiska snedsteg och spelade Reine Bok i tv-serien Hjälp!. Han har även uppträtt på Stockholm Live.

I slutet av 2008 gav han ut dvd-filmen Johan Glans – World Tour of Skåne, inspelad i Helsingborgs konserthus i juni 2008. Filmen är en ståupp-show från en turné runt om i Skåne. Under åren 2010–12 medverkade Johan i Monty Python-musikalen Spamalot på Nöjesteatern i Malmö och på Oscarsteatern i Stockholm.

Kanske överraskande, men han är gift – med Sara Young och de har tillsammans två barn. Minni, 8 år och Cilla, 5 år cirka, tillsammans. Sara Eva Young, född 1975 i Malmö, är en amerikansk-svensk radiopratare och ståuppkomiker. De gifte sig våren 2013.
”Det är Hitlers födelsedag, kom jag på efteråt”, förklarar Johan.

Glans farbror är författaren och kulturskribenten Kay Glans. Glans är kusinbarn till friidrottaren Dan Glans. Han minns jag som en hinderlöpare med allergi.

Citat Johan om livet som ung, känd singel:
”Jag vet inte om jag skulle kalla det player, men jag var en komplett slampa i två år”.
Jag tvekar något.

I maj 2011 fick Johan Povel Ramels Karamelodiktpris:
Han blev den tjugoåttonde karamelodiktstipendiaten och fick ta emot två kilo godis och 30 000 kronor av Povel Ramels barn.
”Det här är nog det finaste jag har fått i hela mitt liv”.  

Lite tips för i år 2016 om du vill se honom.

Juni  2016
to 16 – lö 18 – Norra Brunn

September  2016
to 8 – World Tour of the World, Dublin, Irland
lö 10 – World Tour of the World, Amsterdam, Holland
sö 11 – World Tour of the World, Ljubljana, Slovenien
to 15 – World Tour of the World, Buenos Aires, Argentina
to 22 – World Tour of the World, Johannesburg, Sydafrika

glans2

Citat Johan:
”Dessutom har jag tre mjölktänder kvar, det kom aldrig några nya. Jag går till tandläkaren en gång om året, röntgar, men de sitter där de sitter. Någon gång måste de ramla av!”.

Äntligen fann jag så det mest okända, hans tänder 🙂
Aktuell nu i maj-juni 2016 med tv-serien  ”Tänk om”.

Källor:
johanglans.se
sv.wikipedia.org
roa.se/komiker
skd.se
hant.se
hemmets.se

intressant. se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

3 thoughts on “Pojkvuxna Johan Glans, lekfull ståuppare, har han ”lik i garderoben”?

  1. ”Jag var en komplett slampa i två år” här sitter jag ute och läser detta och gapskrattar högt då jag för mitt inre öga ser och hör hans ändå speciella sätt att uttrycka sånt där på 😂

    Gilla

  2. Rolig läsning om en rolig komiker ❤❤

    Liked by 1 person