Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Författaren Sophie Adolfsson, skriver om aptit på både alkohol och sex…

2 kommentarer

sophie1

Visst är det spännande upptäcka förmågor och nytt man ej hade en aning om? Man vill veta mer? Visst? Hm jaså inte? 😀 Jodå, här är en.

Sofie Amanda (Sophie som hon använder) Adolfsson är född i oktober 1986 och bor i Stockholm. Syntes bl.a. i Jenny Strömstedts talkshow på tv4 och talade om sin bok, ”Det känns konstigt att vakna i sin egen säng” – debutromanen som utspelar sig i Stockholm på 2010-talet och huvudpersonen är en ung kvinna med aptit på både alkohol och sex.

Hon har själv arbetat som publikvärd på Dramaten och har ett förflutet som klubbarrangör. Hennes influenser är Maria Gripe, Roald Dahl, Suzanne Brögger och Bret Easton Ellis.

Hon är också frontfigur i artistprojektet Penelope (Penelope Strikes). Numera skriver hon och gör musik på heltid.

Citat av Sophie om Penelope:
”Det är mitt artistprojekt i vilket jag arbetar väldigt nära med producenten Erik Haal. Jag skulle beskriva musiken som dansant sagopop med en mörk, vacker mystik hängandes över sig. För mig är det inte bara musiken som är det viktigaste utan även det visuella uttrycket vilket jag visar bland annat genom om mina uppträdanden som brukar bli mer  spektakulära shower än vanliga spelningar.”

Efter att själv ha sett videor så känns det för en ovetande som techno, rave och spel med ljudkulisser och chockerande bilder. Och kombinationen musik, litteratur kan i kombination med sex ännu sälja bra.

Citat Sophie:
”Jag älskar att skriva om snusk, verklighetens snusk, det som är pinsamt att prata om.”

sophie11

Bokrecension, valda delar (från adlibris.com )
”Att läsa Sophie Adolfsson är chockerande och samtidigt befriande. Vi är fortfarande ovana vid att en ung kvinnas sexualitet beskrivs som så rå och så naken, helt utan någon önskan att behaga. Det bryter på alla sätt mot föreställningen om kvinnan som ett offer. Men Sophie Adolfssons klubb-brud är heller inte alltigenom fri, hon måste kämpa mot ångest som alla andra, dessutom har hon en gammal ouppklarad kärlek som hon måste besegra. Men hon gör det på sitt alldeles eget sätt.”

Bilder, musik på: Uppdat. 2013
http://penelopestrikes.blogspot.se

Källor:
adlibris.com
situationsthlm.se
penelopestrikes.blogspot.se
cisionwire.se
litteraturmagazinet.se

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

2 thoughts on “Författaren Sophie Adolfsson, skriver om aptit på både alkohol och sex…

  1. Så mycket att upptäcka och så begränsat med tid 😉 Tur att någon som du då tar tid och möda att fylla i lite luckor 😊 Tack 😄💙

    Gilla