Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Modern konst, färgrant, om datorkonstnären Linzi Lynn…

1 kommentar

Linzi kom jag att bli intresserad av när jag sett hennes konst, färggrant och modernt. Så vem är Linzi Lynn?

lynnpers

Hon är född i London, reste till USA 1992, bor numer i Redondo Beach, Kalifornien. Jag har sökt mycket efter födelsedatum och nope, vill tydligen hålla det hemligt, men i mitten, mot slutet på 1950-talet är en gissning. Som ung visste hon att hon skulle bli konstnär, men hennes föräldrar sände henne till en teaterskola då de tyckte hon hade en talang för att hitta draman i vardagen. Hon satsade på underhållning, blev en framgångsrik sångerska och dansare.

Efter att ha slagit sig ned för att bilda familj med sin make, författare, beslutade Linzi plötsligt att ”stänka lite färg”. Den otroliga latenta talang hon upptäckte förvånade henne och en flitig och unikt begåvad konstnär föddes! Sedan 1973 har hennes målningar också varit dramatiska. Hon söker känslor i ansiktet av ett djur eller en person som är det hon valt som ämne. Hon säger att det är allt, teater, visuell och emotionell. Det är underhållning.

Citat Linzi:
”Jag frågade mig själv: ‘Vad händer om jag målade allt i levande multi-färger, med rikedom med en guldbakgrund?”, Och det är när jag började använda alla dessa färger, tjocka och raka som jag väljer måla det jag älskar, eller vad som rör mig, att göra mitt bästa arbete. Jag målar det jag älskar, och jag älskar det jag målar.”

lynn2

Hon bodde tidigare i södra Frankrike med sin familj, och där hade Linzi turen att ha Picasso boende i sin närhet. I övrigt fick hon inspiration utav artister som Dali och Caravaggio, och hon har även studerat kriminalteknisk konst (!). Hennes briljanta regnbågefärgade verk fånga karaktären och nyanser av sina verk ger en stor och helt annan dimension.

Linzi gjorde 1993 för postens nationella verk en porträttteckning av Benjamin Franklin. Hon skapar expressionistiska målningar och fångar ett speciellt ögonblick i någons liv – det är vad Linzi mest åtnjuter. Hon har gjort det i många uppdrag för privatkunder och välkomnar ytterligare uppdrag.

Favoritcitat (Linzis)
”The pessimist sees difficulty in every opportunity. The optimist sees the opportunity in every difficulty.”
Winston Churchill

Giclée (gicleetryck) är ett sätt måla som hon använder sig utav, ordet som härstammar från den franska verbet som betyder ”det som sprutas genom ett munstycke,” och är ett samlat konstnärligt digitaltryck. Giclee skapas genom en metod för tryckning där bilden skannas och digitalt överförs på en dator för att matcha den ursprungliga konsten, men är bara en beteckning på själva utskriftsmetoden. Bilden görs sedan med en högupplösande bläckstråleskrivare, som sprutar miljontals mikroskopiska droppar av bläck på olika substrat för att skapa en bild med mjuka tonövergångar.

lynnpaint

Skrivarens egenskaper och färgpigment, tillsammans med papperskvalitet avgör om trycket kan anses vara godkänt för signering enligt Giclée fine art principen. Till slut är det konstnären som avgör om trycket skall godkännas. Giclée fine art kan anses vara den moderna formen av konstnärlig tryckteknik. Spännande konst!

Hemsida:
http://www.linzilynn.com

Källor:
608north.com
visualartsblogger.blogspot.se
linzilynn.com

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

One thought on “Modern konst, färgrant, om datorkonstnären Linzi Lynn…