Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Olle Ljungström, en annorlunda och personlig artist har avlidit…

2 kommentarer

ollee

Han var annorlunda, gick sin väg och musiken var speciell. Under natten 4/5 anträffades Olle Ljungström död i sitt hem i Gräfsnäs i Alingsås kommun. Vårdpersonal hittade den folkkära artisten avliden. Han var sjuk, han hade levt hårt, vem var han?

Lars Olof Gustaf Ljungström, känd som Olle Ljungström, född 12 augusti 1961 i Riala församling i Stockholms län, död 4 maj 2016 i Sollebrunn. Han var en svensk sångare, gitarrist och låtskrivare, men även konstnär. Olle Ljungström växte upp på Björkholmen nära Svartsö i Stockholms skärgård

Han blev ”nykänd” när han medverkade och sjöng som medverkande i ”Så mycket bättre” 2012.  Men innan sin medverkan i programmet på TV4 drabbades Olle av en stroke och fick avbryta inspelningarna vid flera tillfällen för att vila.

olleen1

Olle började sin musikaliska bana som 18-åring 1979 med bandet Reeperbahn. I början av 90-talet sadlade han om till soloartist och 1995 vann han en Rockbjörn för ”Årets manliga artist”. 2011 släppte Nordstedts förlag boken Jag är både listig och stark där han skriver självutlämnande och ärligt om tiden med Reeperbahn, solokarriären, turnéerna, missbruket och konsten.

Han levde länge en destruktiv livsstil med mycket alkohol och droger, hade diabetes och till och från var han inlagd på sjukhus.

Olle Ljungström flyttade till Gräfsnäs i augusti 2008, mycket för att byta miljö och bli fri från droger. Vid sidan om musiken var han även konstnär och året efter deltog han för första gången i konstrundan KonstAnten. 2009 ställde han också ut i Alingsås konsthall tillsammans med Mats Sjöquist. Han köpte huset obesett, två mil norr om Alingsås där han bott tillsammans med flickvännen Cecilia Ekströmer, 27 år yngre, som är fotograf. 2000 kvadratmeter tomt, tre cyklar, en knallert och en motorcykel.  

Citat Olle:
”Jag är förvånad över att jag lever – naturligtvis, det tror jag att ganska många är. Åtminstone 25 procent av dem som kommer och tittar på när jag spelar gör det bara för att se om jag ska dö på scenen”, sade han 2011. Nu kvarstår polisens jobb som ofta när någon dör hemma utan en entydig, klar bild.
En konstnär som var på en ny väg, har lämnat oss…

Källor:
gp.se
aftonbladet.se
svd.se
alingsastidning.se
etc.se
sv.wikipedia.org
gaffa.se
expressen.se

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

2 thoughts on “Olle Ljungström, en annorlunda och personlig artist har avlidit…

  1. Vila i frid olle……du skrev mycket bra musik och jag lyssnade ofta på reperbahn….jag tycker att den du skrev…Jag och min far…var skriven till mig om min älskade pappa….tack för allt bra du gjort ❤❤❤

    Gilla