Zenzationella Människor Et Facto

Fakta om ALLT. Länka till vänner. NYA inlägg, klockan 08! 2925 inlägg. Carpe diem.

Alfred Hitchcock, mannen som var hård mot skådespelare, mot familjen?

hitchwife

Även om Alfred Hitchcock’s fru som ofta granskade manusen och ändrade! Mer om familjen till den utmärkte skräckregissören. Han var alltid formellt klädd, klädd i en kostym på filminspelningar.

Som barn var han med om tuffa saker. Hitchcock skickades till den lokala polisstationen med ett brev från sin far. Polismannen läste brevet och omedelbart låstes pojken in i upp till tio minuter. Efter att denna lät unge Alfred gå, förklarade han, ”Detta är vad som händer med människor som gör dåliga saker.”

Hitchcock hade en sjuklig rädsla för polisen från den dagen. Han citerade också denna fobi som anledningen till att han aldrig lärde sig att köra (som en person som inte kan få körkort). Det har också nämnts detta är som orsaken till de återkommande ”fel man”-teman i hans filmer. Han var ökänd för samma medarbetare och för sina inte alltid uppskattade practical jokes.

Många tog illa vid sig och mådde dåligt under lång tid. Vanligtvis fann han ut om någons fobier, såsom möss eller spindlar, och i sin tur skickade han dem en låda full av dem. Tippi Hedren som syns i Fåglarna ska han ha varit otrevlig mot ofta.

hitchfam

Han fru så hette Alma Reville, född 1899 i Nottingham, död 1982 i Bel Air, Los Angeles, Kalifornien, var en brittisk filmklippare, manusförfattare och regiassistent. 1,52 meter kort. Bar även mellannamnet Lucy och – en dag yngre än maken Alfred.

Hon var gift med Alfred från 1926 till hans död 1980 och de hade ett nära samarbete. De träffades när de båda arbetade för Famous Players-Lasky. Reville skrev manus till ungefär ett dussin av makens filmer fram till 1950-talet men kom att rådgiva och samarbeta med honom under hela hans karriär.

År 1928 föddes parets dotter Patricia. Patricia Hitchcock O’Connell känd som Pat Hitchcock, född 7 juli 1928, är en engelsk skådespelerska och producent. Hon är det enda barnet till regissören Alfred Hitchcock. Hon har haft flera roller i filmer, bland annat Rampfeber från 1950, som regisserades av hennes far. Hon spelade även rollen som Caroline i skräckfilmen Psycho år 1960 och även i – Främlingar på tåg (1951).

Hon gick på senare år över till att arbeta som producent bland annat för dokumentären The Man on Lincoln’s Nose från år 2000. Hon filmade för sin far, det förblev dock höjdpunkten av hennes skådespelarkarriär, som hon avbröt för att uppfostra sina barn. (Hitchcock hade ett litet skämt med sitt första framträdande på hans show – efter att ha sagt god natt och lämnat tv-rutan stack han huvudet tillbaka in i bilden och kommenterade: ”Jag tycker den lilla, ledande damen var ganska bra, eller hur? ”) Syftande på dottern…

Hon gifte sig med Joseph E. O’Connell, jr 1952, de har tre döttrar, Mary Alma Stone (född 1953), Teresa ”Tere” Carrubba (född 1954), och Kathleen ”Katie” Fiala (född 1959), och för närvarande bor de i Solvang, Kalifornien. Så familjen Hitchcock lever vidare. En man som var lite som Dr Jekyll och Mr Hyde?

Alma, frun, porträtterades av Helen Mirren i filmen Hitchcock (2012). En man som var ganska otrevlig i jobbet, men tydligen skötsam i hemmet. vad vi vet 🙂

Källor:
sv.wikipedia.org
imdb.com
en.wipipedia.org

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer är stängda.