Zenzationella Människor Et Facto

Fakta om ALLT. Länka till vänner. NYA inlägg, klockan 08! 3050 inlägg. Våga lär mer år 2023!

Maja Ivarsson från The Sounds rockar vidare, sist minns vi henne i Så mycket bättre…

majascen

Maja blev kändis igen för oss i TV-soffan, hon som lugnat sig något med åren men levde efter mottot ”sex, drugs and rock n´roll”. 2012 var Maja Ivarsson en av deltagarna i den tredje säsongen av TV-serien Så mycket bättre. 2013 var hon en av sommarvärdarna i Sommar i P1. Vem är hon?
Maja Hanna Maria Ivarsson, född 2 oktober 1979 i Åhus, Kristianstads län, är sångerska i rockbandet The Sounds. Ivarsson spelar också elgitarr och har spelat sedan hon var 14 år.

Bandet slog igenom med dunder och brak, men blev sedan anonyma här hemma. man läste om kaxiga Maja, troschocker, sex och strul. Barndomen var fylld av en del tragik, ”min far dog när jag var åtta år, han söp ihjäl sig. Jag fick en styvfar som var helt dum i huvudet. Jag var jävligt arg på livet som många tonåringar, kände mig förvirrad och frustrerad, så för min del handlar det mycket om att jag tagit revansch. Jag har hela tiden bara känt: jag ska visa de djävlarna. Därför var det som en befrielse när jag kom in i replokalen och kände att det här kommer att funka, detta är min biljett från soc och skithålan jag bodde i, till att kunna klara mig själv” (hennes egna ord, 2012).

Hennes första kontakt med musiken var på den kommunala musikskolan där hon fick prova olika instrument. Hon blev influerad av en man som spelade valthorn och – det ville hon med. Så hon spelade valthorn i sex år p.g.a. denne man och – tog efter så hon satt som honom och spelade temat till Dallas på valthorn. Och när hon startade ett band med bara tjejer ja – så skulle de ha ett coolt namn, så var det helt naturligt att de kallade sig – Sue Ellen.

Först som liten drömde hon om att bli brandman, men vid 14 års ålder började hon i en kyrkokör i Mannaryd och fastnade för sång. 1994, 15 år gammal, blev hon av sin bästa kompis erbjuden att sjunga i hans band We Like the Feetsmell. Hon visade sig vara väldigt bra sångerska och bara 15 år. Hon gick genom gymnasiet på Nicolaiskolan i Helsingborg.

Framåt – The Sounds bildades 1999 i Helsingborg (uppgifterna 97,98 fel). De fick till en inspelning, deras första album, Living in America. Inspelningen tog nästan ett år och albumet blev en framgång 2002 med flera låtar högt på topplistorna. Populariteten blev svår fixa så missbruket började gå ut över spelningar och folk i hennes närhet. Hon gjorde därför 2005- 06 ungefär en resa på ett – behandlingshem i USA. Numer säger hon sig ha lugnat ner sig.

Ivarsson är känd för sin mycket speciella, något hesa röst, och har spelat in låten ”Snakes on a Plane (Bring It)” tillsammans med det amerikanska rockbandet Cobra Starship, William Beckett från The Academy Is… och Travis McCoy från Gym Class Heroes. Runt 2009 kunde man läsa om det tuffa turnélivet med 200 spelningar om året. Under den ”oroliga strulperioden” slogs hotellrum sönder, hon har brutit tre revben och svanskotan. Hon har även varit stalkad av en kvinna.

bildmajamman

Men så träffade hon Ben Fee, som har eget produktionsbolag, 2006, men det var först 2014 de blev ett par. 2015 fick de en son, Dante Benjamin Hunter Fee, ett nytt liv! Fast Maja bor i Malmö och Ben i Oklahoma, USA.

Citat Maja:
”Det är som att man blir immun mot det roliga till slut. Allt är ett upprepande. Att spela inför tusentals personer i Mexiko på en lång Amerikaturné, det är ballt. Men jag har gjort det innan. Att bli med barn, det var någonting helt nytt, och det var väldigt välkommet!”

Under pseudonymen Nancy Blond skrev Ivarsson landsplågan – ”Hej hej Monika” ihop med Felix Rodriguez (också i The Sounds) och sångaren Nic Schröder, vars band Nic & the Family framförde den. Låten blev en sommarhit 2004 och renderade en guldskiva till kompositörerna.

En udda tjej, jag minns lite av henne, uppkäftig och en med skinn på näsan. ”I gave my heart to rock n´roll”, nu som mamma… Bilden nederst på Maja med pojkvännen Ben.

Sounds hemsida: http://the-sounds.com

Källor:
aftonbladet.se
sverigesradio.se
slitz.se
nyaupplagan.se
sv.wikipedia.org
popjustice.com
expressen.se

 

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer är stängda.