Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Duktiga Rania Shemoun Olsson, nyhetskvinnan i fyran…

Rania Shemoun Olsson2

Sådana ansikten man ser ofta på TV vill man veta lite mer om, att känna att det finns människor bakom rutan? Ok, kvinnan ifråga är Rania Shemoun Olsson, nyhetsankare, TV4 nyhetsmorgon. Hon började med att få ett vikariat och egentligen är hennes fasta anställning på TV4 Stockholm där hon jobbade som programledare och videoreporter så hon är utlånad till riksnyheterna. Allt enligt källorna. Som liten kom hon och hennes familj som flyktingar till Sverige från Libanon.

Rania Shemoun Olsson är född i juni 1975 och bor i Älvsjö, Stockholm. Hennes egen förebild är mamman som hade hand om de fyra barnen. Hennes man är Hans Olof Mattias Olsson, de har två barn, Irma och Tigris. Mattias lär höra hemma på TV4 Värmland, i alla fall tidigare och de ska ha bott i Karlstad.

Hennes största dröm:
”Mitt mål är att ge mina barn trygghet. Min önskan är att vårt folk ska förenas!”

Om Assyrien, som hon har sina rötter ifrån, så var det ett forntida rike med centrum vid floden Tigris i Mesopotamien i det nuvarande norra Irak. Assyriska riket existerade från ca 2000 f.Kr. till sin undergång i början av 600-talet f.Kr. Assyrien räknas som den första militära stormakten.

ranjan

Assyrierna var semiter som slagit sig ner vid mellersta delen av floden Tigris och där upprättat det rike som senare kom att bli en av forntidens mäktigaste stater. Det assyriska väldets gränser växlade med dess maktställning och på höjden av sin makt nådde det till Armenien i norr, Mediens berg i öster, Persiska viken, Arabiens och Afrikas öknar i söder och Medelhavet i väster. Nu vet ni mer geografiskt och om Rania.

Namnet Ranja har olika betydelser beroende på språket. På arabiska, där drottning of Jordanien heter Rania, betyder det den höga eller den som sträver efter det bästa och högsta. På kurdiska betyder det den svårt tillgängliga eller svårt uppnådda, det finns ett bergområde med det namnet i Kurdistan. En annan betydelse lär vara ”se på”…

Ranja syns som nyhetsläsare på film i och Johan Falk: Slutet (2015).

Källor:
assyrianwomen.com
auf.nu
hitta.se
sv.wikipedia.org
svenskanamn.alltforforaldrar.se
imdb.com
sverigesradio.se
hant.se

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.