Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Tatiana Maslany, skådis i serien Orphan Black, duktig och – se serien…!

tatiana

En väldigt duktig skådis såg jag i en serie och – det otroliga får du läsa om här. Först, hon heter Tatiana Maslany, Gabri Gabrielle andra förnamn, född 9 september 1985 i Saskatchewan, Kanada, och är en kanadensisk film- och TV-skådespelerska. 1,63 m.

Hon är mest känd för sina multipla roller i den BBC America-producerade serien Orphan Black. Alltså, hon gör alla rollerna själv, kopior av sig. Huvudpersonen kallas Tat och spelar hela åtta stycken versioner av kvinnor med samma utseende som hon själv, men med en del skillnader. Den kommer fortsätta och går på Netflix.

I serien gör hon rollerna – Sarah Manning (huvudrollen), Cosima Niehaus, Alison Hendrix, Helena, Rachel Duncan, Elizabeth Childs, Katja Obinger, Jennifer Fitzsimmons och flera.

Maslany dök upp i en kortfilm The Recital  som släpptes 2003, för sin roll som Diana Mills. 2013 vann hon en Actra för sin roll som Claire i långfilmen Picture Day, och en Phillip Borsos Award för sin insats i den oberoende filmen Cas & Dylan.

Citat Tatiana:
”Ha roligt, var dig själv, njut av livet och var positiv.”

Tatiana Maslanys far Dan var möbelsnickare, och Renate, modern, översättare, i Regina, Saskatchewan. Hon har två bröder, Daniel och Michael, som är tre – och tolv år yngre. Daniel Maslany är skådespelare och dramatiker, Michael Maslany inom samma områden.

Maslany har ukrainska, polska, tyska, österrikiska och rumänska rötter. Hon började dansa när hon var fyra år och började som nioåring med teater och musikaler. Hon gick i Dr Martin LeBoldus High School  där hon deltog i skolproduktioner och drama, och tog examen 2003.

Actor Tatiana Maslany on the red carpet at the Canadian Screen Awards in Toronto.

Hon går hon ännu på danslektioner och enligt rykten dejtar hon walesiska skådespelaren Tom Cullen.

På grund av sina roller så går det en del skämt i ämnet och en är. ”Filmen med Tatianas Maslany  är över 100 000 timmar lång och hon spelar alla sju 7 miljarder människorna på planeten – i följd.” En charmig och duktig tjej som kan gå långt…

Källor:
en.wikipedia.org
imdb.com
thoughtcatalog.com
healthyceleb.com
interviewmagazine.com
tatiana-maslany.net

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.