Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Duktiga Kjell Wilhelmsen eller Glenn, som vi sett mycket i TV…

kjell1

Skådisen som gjort en massa roller och vi som lärt oss tycka om Kjell i rollen som den halvt sorgliga rollfiguren Glenn. Men privat kunde man läsa i januari, februari att han går en kamp mot sin bröstcancer och då var mitt uppe i cellgiftsbehandlingen.

Vem är Kjell? Han heter Kjell Erland Wilhelmsen, född 2 mars 1967 i Partille församling i Göteborgs och Bohus län, är en svensk skådespelare. Han är känd som nämnda Glenn i 30 grader i februari och för medverkan i På spåret.

De var med om en tuff period då de förlorade ett barn strax innan det skulle födas. Några månader senare fick Kjell rollen i tv-serien ”30 grader i februari”. Familjen följde med till inspelningarna i Thailand. Och nu kände hans Ulrika att hon fick ett nytt avstamp i livet. Hon hade precis blivit gravid på nytt.

Kjell Wilhelmsen har helnorskt ursprung och började sin bana i den fria gruppen ”Kulturgruppen Spegeln”, med säte i Kristianstad. Han var senare under flera år engagerad vid Angereds Nya Teater. Han har varit engagerad vid Backa Teater och Göteborgs Stadsteater. Partner: Ulrika Wilhelmsen. Barn: Saga, Milla och Valdemar Wilhelmsen änglabarn.

kjell-wilhemse

Han TV-debuterade 1997 i Hammarkullen eller Vi ses i Kaliningrad. Och 30 grader i februari är en svensk dramaserie producerad för TV. Serien hade premiär i SVT 2012 och nu andra säsongen 2016.

Han har sett både den ljusa och mörka sidan av Thailand. Men mötena med människorna har gett Kjell en insikt hem till Sverige:
”Jag tror vi måste bli mer buddhistiska. Det du gör mot andra får du tillbaka själv.”

Var vi sett honom? Han har medverkat i bl.a. 1997 – Hammarkullen (TV-serie). 2001 – En sång för Martin. 2005 – Saltön (TV-serie). 2006 – En fråga om liv och död (TV-serie). 2009 – Johan Falk – Operation Näktergal. 2009 – Karaokekungen. 2010 – Farsan. 2014 – Ettor och nollor (TV-serie). 2014 – Stockholm Stories och 2014–2015 – Blå ögon (TV-serie).

Citat Kjell:
”Jag har levt gott och alla har vetat vem jag är genom teatern. Men då syns man bara i den stad man verkar, i mitt fall Göteborg. Innan det var det Saltön. Man har haft sina storroller. Men efter fyra år kommer folk fram och vill prata om 30 grader. Det händer i stort sett varje vecka. Det är jätteroligt.”

En go gubbe som vi hoppas allt ska ordna sig för. Duktig. Näst sista avsnittet ikväll, 28/3, av 30 dagar…

Källor:
pressen.se
sv.wikipedia.org
expressen.se
gp.se
svt.se
aftonbladet.se

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.