Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Har du swag, eller är en swagger, ett uttryck i tiden…?

swag

Ord kommer och går, en vän sa att detta ord var mest poppis tidigare, men används ännu ibland. Jag hade ej pluggat in det så jag bjuder på betydelser och annat. Någon har alltså ”swag”, det kan innebära att man utstrålar en viss typ av starkt självförtroende, dragningskraft eller betydelsefullhet. Några andra ord som kan kopplas samman med swag är stjärnstatus, attityd, coolhet, respekt och socialstatus. Samtidigt skall det vara sagt att swagger och swag kan ha många innebörder och förmodligen finns det lika många tolkningar av dessa ord som det finns människor på vår jord.

Begreppet är äldre än vad man tror och har funnits med i amerikanska ordböcker många år. Att swag åter blivit på modet har vi den afroamerikanska hiphop och streetkulturen att tacka. Det används i en del låttexter: ”Hop up of the bed turn my swag on”, and now the dudes are lining up, cause’ they hear we got swagger, but we kick ‘em to the curb unless they look like Mick Jagger”.

Om någon lyckas göra en frontflip, kan denne säga ”fan va swag jag har!”. Eller, som Tina:
”Jag ska till Kanada nästa månad!” Kompisen Jennifer svar: ”SWAG!”

Som ofta betyder ordet swag mer och här får du veta några mer saker.
Swag är en sovsäck deluxe från Australien. Det är liksom en allt-i-ett rulle med liggunderlag och fastsydd sovpåse som man rullar in lakan och kudde i. Oftast mörkgrön eller brun. Swag, slang med ursprung i tidigt 1800-tal för stulna varor eller byte.

swagger

Swag, slang som kommer från den skotska slangord ”swagger” som var en beskrivning av hur vissa skotska går (i gungande rörelser). Ordet förändrades i det engelska språket för att betyda ”hur man presenterar sig själv”.
Swag, slang som kommer från Tumblr.com, används för att beskriva någon med ”klass”.

Swag, reklamartiklar ges bort på mässor och evenemang.
The Swag, en tidning som publiceras kvartalsvis för katolska präster och diakoner i Australien.
SWAG kan också stå för, Scientific Wild-Ass Guess – och användes inom armen. Det innebär en grov uppskattning som gjorts av en expert på området, baserat på erfarenhet och intuition. Är du swagger?

Källor:
spraktidningen.se
slangopedia.se
faktatexter.se
en.wikipedia.org

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.