Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Frans från Mello – Frans Osifoh Jeppsson Wall, ny flickidol…?

frans1

Alla vet nu tror jag att den smått okända Frans vann Melodifestivalen, en enkel, trallvänlig låt som är lik en annan låt. Men EBU ska inte vidta åtgärder mot Frans efter att låten ”If I were sorry” anklagats för att ha varit ett plagiat. Den var misstänkt väldigt lik Matt Simons låt Catch & Release från 2014. Vem är då den unge mannen?

Frans Osifoh Jeppsson Wall, ofta enbart Frans, född 19 december 1998 i Ystad, är en svensk sångare som vann Melodifestivalen 2016 och därmed kommer att få representera Sverige i Eurovision Song Contest 2016 med låten ovan.

Som 7-åring blev Frans nationellt känd när han inför fotbolls-VM 2006 sjöng ledsången på gruppen Elias låt ”Who’s da Man”, en hyllningssång till Zlatan Ibrahimovic.

Frans-Jeppsson-Wall

Frans har en tvillingsyster och en yngre bror, är tvåspråkig då hans pappa har rötter i Nigeria och som barn bodde i England från 8 års ålder. Han har också han bott i London i England; detta periodvis under hela sitt liv. I 15-årsåldern studerade bland annat musik i staden under ett års tid. Frans har varit gymnast i flera år, men fick sluta på grund av en knäskada.

”If I Were Sorry” tog sig direkt till final från den fjärde deltävlingen. Väl i finalen fick Ystad-sonens bidrag flest poäng (14,4 %) från folket) och därmed blev han som 17-åring den yngste att få representera Sverige i Eurovision Song Contest – obs sedan Carola Häggkvists vinst i Melodifestivalen 1983.

Citat Frans:
”Låten handlar om en situation jag varit i väldigt många gånger med olika personer. Det har inte alltid varit förhållanden i form av kärlek, men det handlar om en besvikelse och att man kommit över något som ­inte varit så jäkla lätt. Där man själv också gjort misstag.”

På tal om musikvideon till ”If I Were Sorry” läste jag det i videon förekommer vid ett flertal tillfällen en oväntad detalj, nämligen en banan, som Frans och hans team placerade där för att de var ”uttråkade” under inspelningen. Hemma hos Frans Jeppsson-Walls talas det nästan alltid engelska.

Melodifestival-vinnaren kommer att gå ut som nia i Eurovision Song Contest. För att det ska vara opartiskt lottas värdlandets startnummer och Frans låt syns i finalen den 14 maj. För att vinna krävs nog en låt med mer power, men att Sverige skulle vara värdland en gång till känns långsökt (och dyrt)  🙂

Källor:
sv.wikipedia.org
expressen.se
aftonbladet.se
op.se
gaffa.se

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.