Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Kända, okända Lisa Stadell som synts i mycket på TV och scener…

stadell

Dansare, koreograf och sångerska, ja det är en del av sköna Lisa Stadell, född i augusti 1976, bor i Sollentuna. En artist med band eller – piano. Minns – Lisa körade och dansade i det vinnande bidraget av “Eurovision Song Contest” 2011 för Azerbajdzjan!

Lisa har jobbat professionellt som sångerska och dansare sen 1999. Hon utbildade sig på Performing Art School i Göteborg 1996 -1999. Första jobbet, direkt efter utbildningen, var som dansare i Joe Laberos show Illusions på Sporting Club i Monte Carlo. Därefter fortsatte showen på Rondo i Göteborg och sedan vidare upp till Circus i Stockholm.

Hon har jobbat med flera olika Wallmansproduktioner som Wallmans salonger i Stockholm och i Köpenhamn, samt Schlagerbaren på turne. TV-produktioner hon medverkat i – ex. “Melodifestivalen”, “Allsång på Skansen”, “Grammisgalan”, “Idrottsgalan”, “Lotta på Liseberg”, “Sommarkrysset”, “Let`s dance”, m.fl.

Lisa Stadell

Lisa har även medverkat i ex. “Ugglas revy”, Christer Sjögrens “40 år som artist”, “Sven-Ingvars krogshow” och musikalerna “Sweet Charity”, “Hur man lyckas i business” och “Leva Livet”.

Under flera år har hon körat och dansat i “Diggiloo sommarturne” med landets största artister, senast 2015. Hon har även koreograferat familjeföreställningarna “Alfons och trollkarlen” och “Bamse-världsmästaren i elakhet”” som spelats i Stockholm, Göteborg samt Malmö.

Lisa har även gjort flertalet reklamfilmer, en tjej som många sett utan att veta namnet på? Hon har även släppt en singel med gruppen Cosmo4 2004 där hon var en av medlemmarna. 2005 inledde hon ett nytt samarbete tillsammans med Lizette Pålsson och Sara Borch och bildade countrypopgruppen All Roses som släppte singeln Red Roses följande år och senare också resulterade i fullängdsskivan med samma namn.

Och så äntligen hösten 2015 fick hon göra rollen, den största kvinnliga, i Broadwaysuccén Jersey Boys. I den spelar hon hustrun till Frankie Valli (spelad av Bruno Mitsogiannis), sångare i 60-talskvartetten ”The Four Seasons”, som handlingen kretsar kring.

Familejlivet så: Hon är gift med Jakob Staffan Stadell, med på ena bilden – född 1972 – som är en svensk sångare och musikalartist. De har barnen Leo och Zion, ca 11 och 9 år. En kvinna som förtjänar synas mer 🙂

Källor:
5678.se
artistocheventbolaget.com
halsaochfitness.se
svt.se
finest.se
mitti.se

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.