Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

The Mugwumps kunde blivit en supergrupp om de samsats…

mugs2

Vilka gällde detta, vilka var de och vad hände? Jo, The Mugwumps var ett rockband på 1960-talet och de gjorde några inspelningar i mitten av 60-talet, men den kortlivade New York -gruppen (som bildats 1964), är främst ihågkommen för vad dess medlemmar gjorde efter att de splittrades.

Ursprunget till bandets namn? Det finns olika åsikter men medlemmen Denny i bandet har sagt att namnet kom från hans Newfoundlandshund Granny. ”Mugvumps” är ett ”kreatur” som sitter på ett staket och kan inte göra upp med sig själv. ”Politik på den ena sidan, vilde på den andra”. Det var vi. Varken folk, eller rock och ett år för tidigt för folkrock som inte ens existerade då…”

Medlemmarna var: Cass Elliot och Denny Doherty som blev första hälften av The Mamas & the Papas, som berättade historien om The Mugwumps i sin sång Creeque Alley. John B. Sebastian och Zal Yanovsky var med och skapade duktiga The Lovin ‘Spoonful. Och Jim Hendricks bildade The Lamp of Childhood,  som spelat in tre singlar men var den udda som inte nådde någon märkbar berömmelse, men har fortfarande framgångar som artist och låtskrivare. Han skrev topp 15 hiten ”Summer Rain” för Johnny Rivers , och ledmotivet ”Long Lonesome Highway” för tv-serien med samma namn.

mugwumps

Deras möten musikaliskt har släppts på konstiga postuma album som utfärdats för att göra pengar på musikernas efterföljande framgångar. Mixen var då rak pop med en del folkmusik. Senare möttes många dåtida musikanter innan de bestämde sig för olika konstellationer. Hippietiden innebar LSD, tält, instrument, katter, hundar och barn. Med en bra manager kunde de blivit kanske störst, i den eran?

Numer finns ett band med samma namn the Mugwumps, från Innsbruck, Österrike.

Källor:
allmusic.com
en.wikipedia.org
themugwumps.bandcamp.com
dennydoherty.com

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.