Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Den hjärtformade ön är en av världens få naturliga, hjärtformade föremål…

2 kommentarer

gales2

Öar fascinerar och denna är speciell, läs om – det perfekta resmålet. Ön äger Vlado Juresko och hans familj och inte förrän på slutet har de insett vilken ovanlig form deras ö har. Galesnjak (även kallad Island of Love, Lovers Island, Otok za Zaljubljene) ligger i Pasman kanalen i Adriatiska havet, mellan öarna Pasman och staden Turanj på fastlandet Kroatien.

Det är en av världens få naturligt förekommande hjärtformade föremål och ön har en yta på 0.132 km2, som med sin strand mäter 1,55 km i längd. Ön har två toppar, den högsta är 36 meter hög över havet. Alltså 1,5 mil drygt om du skulle promenera över ön. Galesnjak har endast vilda växter och orörda bokträd, samt det azurblå Adriatiska havet. Mänsklig aktivitet kan man finna som – historiskt finns det tre kända illyriska gravhögar och rester av en gammal byggnad. Illyrier bestod av en grupp indoeuropeiska stammar

Öns ovanliga form beskrivs först i slutet av 1800-talet av Napoleons kartritare Charles-François Beautemps-Beaupré, som ingår i en atlas från 1806 över Dalmatiska kusten (denna atlas finns idag på National- och Universitetsbiblioteket i Zagreb).

Ön markerades på Google Earth i februari 2009, vilket gav uppmärksamhet över hela världen. Ägaren Vlado medger att att hans egendom liknade ett hjärta, men Googles bild fick honom övertygad om det. Nu, säger han, efter att så många människor har sett ön (vars namn har officiellt ändrats till en mer lämpliga Lovers Island). Han drabbades plötsligt av tusentals ansökningar för romantiska semestrar där.

galesnjak

”Det har varit otroligt. Vi tror att det är den mest perfekta hjärtformade ön i världen. Ingen bor där, så om förälskade verkligen vill spendera tid ensam är det den perfekta öde ön. Vi har alltid trott att det såg lite ut som ett hjärta, men Google Earth har fått så många andra se det också, och hela världen verkar vilja bo här.”

En perfekt, öde ö, utan dricksvatten eller matförsörjning, och med temperaturer knappt över 13 grader Celsius. Vlado som omskrivs är grundare av NAV Travel, dessutom styrelseledamot -100% privatägt. NAV är – ” Kroatien, Fritids-, rese-och turismbranschen”. Börja spara? 🙂

Källor:
en.wikipedia.org
news.softpedia.com
abcnews.go.com
svd.se
expressen.se
loversislandcroatia.com

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

2 thoughts on “Den hjärtformade ön är en av världens få naturliga, hjärtformade föremål…