Zenzationella Människor Et Facto

Fakta om ALLT. Länka till vänner. NYA inlägg, klockan 08! 3100 inlägg. Våga lär mer år 2023!

Dagny Carlsson bloggare – 103 år ung, charmerande och rak dam…

dagny11

Dagny Carlsson föddes samma år som Titanic sjönk. Året var 1912, samma år som ett förslag om kvinnlig rösträtt stoppades. En uppdatering av Dagny finns 12/3-2021. Sök här på bloggen.

Dagny Valborg Carlsson, ogift Eriksson, född 8 maj 1912 i Kristianstads församling i dåvarande Kristianstads län, alltså före både första och andra världskriget, och som hon själv sagt: ”på min tid fanns inga maskiner” och hon är – en svensk bloggare. Dessutom kan man nu kalla henne en kändis 🙂

Dagny som kallar sig Bojan på sin blogg, började i unga år arbeta som sömmerska på en fabrik hemma i Kristianstad och senare i Örebro. Hon kom så småningom att studera på ett textilinstitut i Norrköping.

Vid 99 års ålder gick hon en datakurs och 100 år gammal startade hon en blogg för vilken hon uppmärksammats i olika svenska medier.
”Jag har intresserat mig för datorer sedan jag var 93 år och när jag senare gick en datakurs för seniorer var det en lärare som var envis och uppmuntrade mig. Jag har alltid längtat efter att skriva – och nu kan jag göra det i bloggen.”

Hon har medverkat i TV4:s Nyhetsmorgon (2013), SVT:s Fråga doktorn (2014) SVT:s Gomorron Sverige (2014 och 2015) och SVT:s dokumentärserie Det är inte så dumt att bli gammal (2015). Hon medverkade också i talkshowen Skavlan den 4 mars 2016.

Se henne hos Skavlan när Robert Aschberg får svar på tal 😀
LÄNKEN – http://www.svt.se/skavlan/dagny-104-ger-robert-aschberg-svar-pa-tal/

Efter programmet skrev ex en tittare:
”Vilken fantastisk person du är! Det var så roligt att få se dig igår och som jag skrattade… du förgyllde verkligen min fredag! Kram.”

Och vi är många som bara ler och underhålls av denna dam!

Efter skilsmässa från sin första make gifte hon om sig 1951 med Harry Carlsson (1913–2004).

dagny

Citat Dagny 2014:
”Det kanske är pretentiöst att kalla en bloggare för författare. En riktig författare skriver för samtiden men vill helst bli berömd och läst för evärdliga  tider. De flesta bloggare tramsar mest om sig själva  och  ingen kommer ihåg något av det skrivna dagen efteråt. Jag både tramsar och är seriös efter bästa förmåga.
Även om jag har varit med om rätt mycket i mitt liv så  tycker jag inte att det finns någon anledning  att komma med pekpinnar  och påstå att allting var bättre förr, för det var det inte. Däremot har jag kommit på att mina allra första blogginlägg  troligen var bättre än mina nuvarande.”

Dagnys blogg:
http://www.123minsida.se/Bojan/

Dagny Carlsson utsågs till Årets Senior 2015.
På frågan vad receptet för ett långt liv är har hon svarat ”bra gener och nyfikenhet”. En underskön lady

Källor:
nyheter24.se
sv.wikipedia.org
123minsida.se/Bojan
gp.se

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer är stängda.