Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Minette Walters, prisad deckarförfattare från Bishop’s Stortford, Hertfordshire…

walters

Deckare läser många av oss, jag är en fantast. Jag ska berätta om Minette Walters, känd författare. Hon är född i september 1949 i Bishop’s Stortford, Hertfordshire, och är en brittisk deckarförfattare, vars verk är en blandning av psykologiska thriller och pusseldeckare.

Hennes far var kapten – Samuel Jebb och hans hustru Colleen. Minettes första tio år var fyllda av flytt mellan armébaser i norra och södra England. Under ett sabbatsår mellan skolan och Durham University, 1968, åkte hon till Israel som volontär med The Bridge i Storbritannien, arbetade på kibbutz och hjälpte till på ett hem för pojkar som begått brott, i Jerusalem.

Minette träffade sin make Alec Walters medan hon var vid Durham och de gifte sig 1978. De har två söner, Roland och Philip.hon hade varit hemmamamma med sina två pojkar i sju år, innan hon började pröva sina färdigheter som deckarförfattare. Walters bor utanför Dorchester.

Walter började som journalist och tidskriftsredaktör, innan hon blev författare inom kriminallitteraturen. För sina kriminalromaner har hon belönats med flera priser. Hon har belönats med deckarvärldens finaste priser: för Iskällaren ”John Creasy Award”, för Skulptrisen det prestigefyllda ”The Edgar Allan Poe Award” och för Blomsterkronan fick hon 1994 de brittiska kriminalförfattarnas ”Gold Dagger”. Hon skriver fristående berättelser som är en mix med deckare av psykologisk sort som vi gillar 🙂 Flera av hennes böcker har filmatiserats och visats i svensk TV.

Minettes hemsida:
minettewalters.co.uk

minette_walter2

Se hela The Ice House (Iskällaren) ca 2 tim. 53 min. Iskällaren (engelska, ej text).
TV-Serie från 1997 med Daniel Craig.
https://www.youtube.com/watch?v=q7J4B-A5d8g

Ett exempel är The Cellar (2015) som handlar om slaven Hammer Muna som är en fjortonårig flicka som hålls som hushålls- och sexslav hos den förmögna familjen Songoli. Men när den yngsta sonen försvinner och polisen intresserar sig för familjen börjar Muna Muna som har otäcka saker planerade för familjen som utnyttjar henne…Spännande…

Hennes egna fem favoriter i sin genre av andra:
1: Lagt kort ligger (Brighton Rock): Graham Greene.
2: Rebecca: Daphne Du Maurier.
3: Schakalen: Frederick Forsyth.
4: Hedarnas herre: Ruth Rendell.
5: Den osynlige (Post Mortem): Patricia D. Cornwell.

Läsvärd och intressant.

Källor:
sv.wikipedia.org
minettewalters.co.uk
en.wikipedia.org
albertbonniersforlag.se
dast.nu
bokbloggar.se

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.