Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Tone Bekkestad, väderkvinnan blev miljöinformatör som egen…

Tone-Bekkestad

Trevliga norskan minns vi slutade presentera väder i TV4 och slutade – tyvärr. Men vad gör hon nu?

Tone är född 21 juli 1970 i Geilo, Buskerud fylke, Norge, är meteorolog samt f.d. väderpresentatör på TV4, är 180 cm lång, men hade ändå ofta minns vi högklackat.

Som ung ett matte- och fysiksnille, därav blev valet nästan självklart. Hon är utbildad meteorolog från universitetet i Bergen, Norge och universitetet i Calgary, Kanada, och bosatt i Oslo.

toneletsdance

Hemsida:
http://tonebekkestad.com

2000 började Bekkestad att arbeta som väderchef på TV4. Efter ett utvik i tidningen Slitz i juni 2006 beslutade kanalen att hon inte skulle fortsätta presentera väderprognoserna. Tramsigt, men sant. Efter sådant där tjafs, det var ju så överdrivet.

Debuterade som författare 2005 med boken Fråga Tone om vädret. Kom senare ut med boken Nu jäklar är det dags! Hon medverkade i tv-programmet Let’s Dance 2006.

I början av februari 2007 sa Bekkestad upp sig från TV4, enligt TV4. Dagen därpå sa Bekkestad att hon ”vill arbeta med nya projekt både inom och utanför TV4”. Hon återkom dock senare som presentatör hos TV4. Den 24:e augusti 2011 presenterade hon dock sin sista vädersändning i TV4. Hon har satsat på företaget Green solutions AS, ett eget miljö- och klimatföretag. Dessutom är hon en flitigt anlitad konsult och skriver böcker.

Citat Tone:
”Jag tog 2012 och satsade helhjärtat på det jag brinner för – att informera, inspirera och sprida kunskap om innovation, spännande ny teknologi, och smarta investeringar – där människor och förtag gör kloka val som sparar pengar, som i sin tur sparar miljön och klimatet.” En bra kvinna med sunda val?

Familjen består mamma, pappa i Norge. Föräldrarna och familjen var en viktig sak varför hon slutade. Hon var ihop och sambo med Einar Mjelde, men det tog slut efter ca 8 år (2014). Ibland har hon setts då hon ofta är här i Sverige, i Fångarna på Fortet ex.

Källor:
tv4.se
stylebykingtv4.se
sv.wikipedia.org
allehanda.se
aftonbladet.se
tonebekkestad.com
stoppapressarna.se

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.