Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

1,83 meter långa skådespelaren Stefan Sauk, vem är han egentligen?

1 kommentar

stefansauk

I ”Stjärnorna på slottet” får vi se olika sidor av kända och Stefan Sauks hårda yttre har visat också ett djup. ”När Amanda Ooms berättar om mammans självmord brister skådespelaren i tårar. Jag blev helt överrumpad över min egen reaktion, shit, så var min barndom”. Sauks ord.

Fakta först – Stefan Sauk, ursprungligen Wernström, född 6 juni 1955 i Stockholm, är en svensk skådespelare. Han var gift med Mia Sauk (Mia, Maria Josjö, runt 52 år). De hade 10 år tillsammans. Hon är auktoriserad kroppsterapeut. Lova heter hans dotter som kan få honom ta bilen direkt om hon behöver honom hon studerar ju i Skåne. Född 1992. Vi minns ”flickvänner” från media mest kanske med Let´s dance partner, Malin Johansson.

malinjohansson

Han bor i Stockholm (Bromma) Sverige. God vän med skådespelaren Kjell Bergqvist Mikael Persbrandt och regissören Kjell Sundvall. 1971 började han träna kampsport, vilket syns i Stjärnor på Slottet denna veckan.

Han hoppade av gymnasiet 1972 och jobbade som frisör i ett och ett halvt år för att sedan göra lumpen på KA1 i Vaxholm varefter han började köra taxi och utryckningsfordon. Ett tag tänkte han bli flygvapenpilot. men blev inte antagen. Tankar på journalistik fanns även tidigt.

Sauk fick sitt genombrott i ”Tillfälligt avbrott” som var ett inslag i satirprogrammet Lorry i början av 1990-talet, där hans ofta återkommande uttryck ”Det är mycket nu…” och rollfiguren Doktor Dengroth med uttalandet ”Jag är skeptisk” blev bevingade. 1984 – anställd vid Göteborgs Stadsteater en tid. Flyttar tillbaka till Stockholm och tog anställning på Stockholms Stadsteater.

sauklova

1997 – opereras för diskbråck på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs med bra resultat, och flyger SK 37 Viggen exakt en månad efter operationen.

Han har även spelat Carl Hamilton i filmen Vendetta och TV-filmen Tribunal. Sauk sågs 2006 tillsammans med Kjell Bergqvist i föreställningen I huvudet på Bergqvist & Sauk. 2010 deltog han som tävlande i Let’s Dance med Malin, där han slutade på en femte plats.

2009 engagerade sig Sauk i IPRED- och fildelningsdebatten där han i en debatt med Christian Engström likställde fildelning med stöld.

2015 – Skådespelaren Stefan Sauk blir teaterchef. Hans uppdrag blir att sätta fart på Fjärderholmarnas sommarteater. ”Jag tror att det passar med musik på Fjäderholmarna, så det är vad jag planerar. Att sjunga är så förbannat roligt, det är ett sidospår som har växt för mig. Jag har också spelat in låtar med namnkunniga kompositörer. Det har varit otroligt kul, men det är ett projekt jag inte kan berätta mer om.”

Stefans engagemang i en Kenyansk skola är imponerande. Ngamwanza Children Support Centre i Nairobi hjälper föräldralösa barn med mat, utbildning och hälsovård. Initiativet till skolan tog Stefan med Jonas Gejke – i dag tar den hand om 50 barn. Stefan anordnar även safaris till Kenya regelbundet. 2001-2003.

miajosjo Mia 

Aktuellt, Föreläsningar, 2015, TALA ELLER DÖ – Ett föredrag om kommunikation. ”En av de viktigaste redskapen vi människor har till förfogande för att hantera verkligheten, ja, hantera livet på, är kommunikation. Hur vi kommunicerar med varandra.”

Lärde sig rida för en roll och skulle köpa hästen som dock var ”defekt efter op” så det blev mc för denna ”machoman”. 2003 – tar racinglicens. 2013 – aktiv inom Alzheimerfonden. Föreläser och reser. En aktiv man, gör roller, film, teater, olika projekt, startar upp, säljer, hjälper, finns med överallt. Teater, machoman med kvinnotycke, Hamilton, vem han är får vi se mer av i TV. Mycket bilder här. F.d. frun Mia, ihop har de dottern. Med Malin på bild ovan.

Varit en machoman, idag?

Senaste film,TV:
2010 – För kärleken
2011 – Helt magiskt (TV-serie)
2011 – The Stig-Helmer Story
2012 – Torka aldrig tårar utan handskar (TV-serie)

Hemsida Stefan Sauk
http://www.sauk.se

Källor:
sauk.se
sv.wikipedia.org
aftonbladet.se
imdb.com
dn.se
hitta.se
hant.se

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

One thought on “1,83 meter långa skådespelaren Stefan Sauk, vem är han egentligen?

  1. Det var en hel del där som jag inte hade en aning gällande herr Sauk. Det jag visste innan var att jag gillar honom. 😀

    Liked by 1 person