Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Duktiga travtjejen från TV, Jennifer Tillman – lärling som kör med pondus…

tillmanblogg.jpg

Vi minns när hon 2015 i Elitloppet bara skakade på huvudet efteråt när Royal Fighter tog hem första försöket – från dödens. första gången sedan 1996, då Helen A Johansson och Ina Scot var med, fanns en kvinnlig kusk i startfältet.

”Som tjej i den här gubbligan måste jag ha skinn på näsan”.

Jennifer fick sin tränarlicens redan som artonåring och blev i våras den tredje kvinnan i världen att köra Elitloppet. Royal Fighter kom sedan fyra i finalen av det prestigefyllda loppet. Helen Ann var med två år i rad. Om ni undrar om hennes runda mage? TV4-profilen och travkusken väntar barn – med proffstränaren Henrik Larsson. Anledningen att de blir föräldrar i februari. TV-jobbet kommer hon fortsätta med. ”Ja, det går bra och det tänker jag fortsätta med. Jag mår bra annars.” Jennifer har under 2017 vunnit 26 travlopp och kört in drygt 2,6 miljoner kronor.

Jennifer Birgitta Tillman är 33 år, född 26 maj 1984, uppvuxen i Bollnäs och bor nu på sin arbetsplats Erikssund i Sigtuna där hon jobbar åt travtränare Henrik Larsson.

Jennifer är elitlärling och förstekusk åt stallet, där hon även har 9 passhästar. Hon är den segerrikaste kvinnliga kusken vi har i Sverige just nu, och är även en mycket populär expertkommentator i TV4. Hon har över 300 segrar och kör stadigt på V75. Största dagen hittills i karriären var den 8 september 2012 då hon tog en dubbelseger på V75. Samt kanske uppdaterat, starten i Elitloppet, som bör vara störst?

Tillman fick Stig H stipendiet 2010 och var ”årets komet” i Trav-Sverige 2009. De senaste 4 åren har hon också jobbat ”extra” som travexpert i TV4.

Statistik för Jennifer Tillman: Hemmabana: Solvalla Kördress: Röd, blått axelparti och vita hängslen, ärmbågar, blå hjälm.    

2015, 28 september hade hon 42 vinster och segerprocenten 8, bra med tanke på att hon kör väldigt olika hästar. Hon medverkade i Citytravet i Göteborg (som kördes från Avenyn till Trädgår’n), i augusti 2014, vilket jag såg och det var häftigt mitt i centrum.

”Kritiken på Facebook, Twitter, sms och mejl är omedelbar. Näthatet inom travet är på väg att bubbla upp till ytan – och det rejält.” En bra tjej man kan spela i alla lopp med en skaplig häst och bra läge.

Vem är då den tredje kvinnan som startat i Elitoppet?
Vi hamnar vid 1966. Ryskan Maria Burdova var andrahandsfavorit  på Solvalla med Apex Hanover i försök ett. Ekipaget slutade trea bakom franske Quioco. I finalen kom ekipaget sexa, cirka 20 meter bakom franska vinnaren Roquepine, körd av Jean-René Gougeon. Bilden tog jag i city 2014.

Källor:
stallnirvanaface.se
travsport.se
travronden.se
dalademokraten.se
tv4.se/stjärnkusken
larssonstable.se
expressen.se
idrottensaffarer.se
abytravet.se
gp.se

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.