Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Duktiga travtjejen från TV, Jennifer Tillman – lärling som kör med pondus…

tillmanblogg.jpg

Vi minns när hon 2015 i Elitloppet bara skakade på huvudet efteråt när Royal Fighter tog hem första försöket – från dödens. första gången sedan 1996, då Helen A Johansson och Ina Scot var med, fanns en kvinnlig kusk i startfältet.

”Som tjej i den här gubbligan måste jag ha skinn på näsan”.

Jennifer fick sin tränarlicens redan som artonåring och blev i våras den tredje kvinnan i världen att köra Elitloppet. Royal Fighter kom sedan fyra i finalen av det prestigefyllda loppet. Helen Ann var med två år i rad.

Jennifer Birgitta Tillman är 31 år, född 26 maj 1984, uppvuxen i Bollnäs och bor nu på sin arbetsplats Erikssund i Sigtuna där hon jobbar åt travtränare Henrik Larsson.

Jennifer är elitlärling och förstekusk åt stallet, där hon även har 9 passhästar. Hon är den segerrikaste kvinnliga kusken vi har i Sverige just nu, och är även en mycket populär expertkommentator i TV4. Hon har över 300 segrar och kör stadigt på V75. Största dagen hittills i karriären var den 8 september 2012 då hon tog en dubbelseger på V75. Samt kanske uppdaterat, starten i Elitloppet, som bör vara störst?

Tillman fick Stig H stipendiet 2010 och var ”årets komet” i Trav-Sverige 2009. De senaste 4 åren har hon också jobbat ”extra” som travexpert i TV4.

Statistik för Jennifer Tillman: Hemmabana: Solvalla Kördress: Röd, blått axelparti och vita hängslen, ärmbågar, blå hjälm.    

2015, 28 september hade hon 42 vinster och segerprocenten 8, bra med tanke på att hon kör väldigt olika hästar. Hon medverkade i Citytravet i Göteborg (som kördes från Avenyn till Trädgår’n), i augusti 2014, vilket jag såg och det var häftigt mitt i centrum.

”Kritiken på Facebook, Twitter, sms och mejl är omedelbar. Näthatet inom travet är på väg att bubbla upp till ytan – och det rejält.” En bra tjej man kan spela i alla lopp med en skaplig häst och bra läge.

Vem är då den tredje kvinnan som startat i Elitoppet?
Vi hamnar vid 1966. Ryskan Maria Burdova var andrahandsfavorit  på Solvalla med Apex Hanover i försök ett. Ekipaget slutade trea bakom franske Quioco. I finalen kom ekipaget sexa, cirka 20 meter bakom franska vinnaren Roquepine, körd av Jean-René Gougeon. Bilden tog jag i city 2014.

Källor:
stallnirvanaface.se
travsport.se
travronden.se
dalademokraten.se
tv4.se/stjärnkusken
larssonstable.se
expressen.se
idrottensaffarer.se
abytravet.se
gp.se

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.