Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla. Om det du undrat över, inom alla områden.

The Harp Twins spelar hårdrock och modern musik på harpa…

harptinns

Rockmusik kan låta olika och dess hårdhet varierar. Men har du hört om harp-rock? Den finns tack vare de identiska tvillingarna Camille och Kennerly Kitt, de är amerikanskor, även skådespelerskor, de spelar både elektrisk och akustisk harpa, de komponerar, arrangerar och detta som – The Harp Twins. De är kända mest tack vare youtube – dessa enäggstvillingar från Chicago.

De började spela piano när de var barn. Men de blev förälskade i harpan efter ca 6 år och bestämde sig för att studera på deras universitet, musik, och harpa. De fick ihop pengar till deras första harpor genom att ta jobb som barnvakt och tog hund-promenader för att visa deras mamma att det var allvar med att spela harpa. Deras första harpa var en begagnad spak-harpa.

De är mest kända för sina duett-arrangemang av samtida låtar från artister som Iron Maiden, The Rolling Stones, Metallica, Lady Gaga, AC/DC, Pink Floyd, Bon Jovi, Aerosmith, Rihanna, Guns N ‘Roses, U2, Coldplay, och Journey, samt musik gjorde för tv-spel, filmer och TV. The Harp Twins har skrivit minst ett femtiotal musikvideor på YouTube, deras cover på ”Stairway to Heaven” fick ensam två miljoner besök som YouTube-hit. Jag har hört en del och det är tufft, samtidigt med den klassiska tonen och tjejerna är också vackra så jag kan förstå framgången.

Citat C & K:
”Vi älskade att lyssna till rock och nutida musik, men vi utbildades bara i klassisk musik.”

Huffington Post arts reportern Mallika Rao sade om deras Game of Thrones temas arrangemang: ”Ja, det har funnits andra försök att täcka melodin tidigare, men detta är nu den enda”.

Båda systrarna innehar en Bachelor of Music-examen i Harpa och tog examen med högsta betyg vid Wheaton College Conservatory of Music.De har också tredje gradens svarta bälten i Taekwondo, och var tidigare instruktörer, men de slutade då de är rädda för att ex bryta sina fingrar. De är också framstående experter inom gevärsskytte och var tävlings-simmare i många år. De har också medverkat i tre filmer, två av dem spelandes harpan.

Camille och Kennerly har ett stort hjärta för filantropi och deltar också aktivt i samhället, som att arbeta för att stödja utsatta barn utomlands. De har varit frivilliga coacher för barn med särskilda behov – tonåringar och vuxna i flera år. Tvillingarna kan teckenspråk och varit med i en frivillig förening med besök varje månad i sex år. Är det underbarn eller ej? De säger att de endast varit ifrån varandra en del av en dag…

Åldern har jag sökt på massor av sidor, men det verkar som de vill dölja det? Jag utgår från att de är drygt 20 år och borde då vara födda kanske runt 1993. En detalj är att de ska ha blivit proffs, haft det som jobb, från de var 17 år.

twins

Finns det då någon skillnad på dem? Hemligheten är faktiskt – Kennerly (den yngre av de två) har en liten fräkna på den högra sidan av munnen. Om du vill lyssna så kommer en länk här direkt till låten Dance of Death av Iron Maiden, spelade av tvillingarna.

Deras egen kanal – https://www.youtube.com/CamilleandKennerly

Har just kollat att de tydligen gett ut tre album, senaste:
Harp Attack 2 (februari 2015).

Källor:
en.wikipedia.org
harptwins.com
imdb.om
robadarocker.com
nintendolife.com
abcnews.go.com/blogs
todayiconversedwith.tumblr.com
laweekly.com
wheatonheroes.blogspot.se

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.