Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Handen, hur vi använder den och varför – fakta och kuriosa…

handar

Händer finns mycket lära sig om och hur vi använder, dem seder och bruk, en del trevligt veta. Börjar med ordet hand (latin: manus), i den övre extremitetens skelett är handen den kroppsdel som har mest komplicerad struktur. I handloven finns åtta små ben som kan uppdelas i en övre (proximal) och en nedre (distal) rad.

Det finns en hypotes som antyder form av den moderna människans hand är särskilt gynnsam för bildandet av en kompakt näve, förmodligen för kamp-ändamål. En knytnäve är kompakt och därmed effektivt som vapen. Det ger också skydd för fingrarna. Även om detta inte är allmänt accepterat som en av en del av människans utveckling, med verktyg användning och produktion som tros vara långt mer inflytelserik.

Vid möten kan du veta följande hur vi ofta reagerar. Händerna använder vi mest av allt istället för verbala uttryck. Sammanpressade händer hos en person som lyssnar, tyder på en negativ reaktion. Det folkslag som ivrigast använder händerna är italienarna medan japanerna är de mest återhållsamma.

Den mest ökända gesten i världen är ”fingret”. Enligt historiker är gesten över 2000 år gammal och anses som förolämpande just för att långfingret symboliserar en fallossymbol i denna gest.

I Mellanöstern har vänster och höger hand stor betydelse då vänster hand oftast anses som oren. Den är reserverad för kroppshygien. I de områden har man ofta väldigt dåliga toaletter och de består ibland bara av ett hål i golvet och inget papper. Istället finns där en kanna med vatten för handtvätt.

Det är alltså av stor betydelse att aldrig göra vissa saker med vänsterhanden, såsom att äta, ge bort presenter eller räcka över mat vid middagsbordet. I dessa länder är det ofta grymma straff för brottslingar, de får höger hand avhuggen och måste alltså leva resten av sitt liv med endast den orena handen i behåll.

Kuriosa:

Kiromanti är namnet på den spådomskonst där utövarna spår i händer. Det sker genom att utövarna studerar och tolkar fingrarna samt linjer och upphöjningar i handflatan.

** Hand in Hand Sweden är en ideell förening som har arbetat med bistånd i södra Indien sedan 1988. ** Hand (släkt), de spelkort som tillhör en spelare eller ex. ett mått vid stycke-räkning av lin. Mycket finns att tillägga, men detta var det viktiga 😀

Källor:
sv.wikipedia.org
handinhand.nu
home.swipnet.se/hepsibal

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.