Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Andorra är en av Europas mikrostater, varför resa dit?

andorra (2)

Andorra är ett litet land  Med en yta på 468 km² är det ett av världens minsta länder, vilket motsvarar cirka en tredjedel av Ölands. Fakta: Andorra är ett furstendöme beläget uppe i bergskedjan Pyrenéerna, östra delen, mellan Spanien och Frankrike. De viktigaste näringarna i landet är turism och bankverksamhet.

Vandra, åka skidor? Andorra är ett spännande land att besöka sägs det med gästvänliga invånare, härlig natur och ett kulturellt arv som måste upptäckas.

Huvudstaden Andorra La Vella är benämnt som att man måste besöka.Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Landet består främst av ojämn bergsterräng och landet har en medelhöjd över havet på 1 996 meter. Högsta punkten är Coma Pedrosa på 2 946 meters höjd.

Säsongen i Andorra är lång, då det passar att resa hit sommar som vinter. Under vintern är det ofta frysgrader, utan att bli alltför kallt och på sommaren är det svalt och skönt utan att bli hett. Man kan därför åka hit när som helst på året.

I Andorra är det billigt att handla saker tack vare den låga momsen som man har. Det gör att landet är fyllt med butiker och många fransoser och spanjorer reser hit för att handla till låga priser.

Se?
Parc Natural de la Vall de Sorteny är ett mycket naturskönt område som är känd för sin praktfulla växtlighet. Här har man registrerat mer än 700 olika växtarter! Vall del Madrui är upptagen på UNESCO:s lista över världskulturarv för sin unika kulturmiljö.

År 1993 hölls dock den första folkomröstningen som ledde fram till en modern demokrati, med konstitution, parlament och politiska partier. Som mikrostat saknar Andorra vissa statsinstitutioner som försvarsmakt och egen valuta, men upprätthåller en egen utrikespolitik och landet är medlem i både FN och Europarådet.

Lluís Marín Tarroch, född 1988 i Andorra la Vella, är en andorransk snowboardåkare. Han tävlade för Andorra under Olympiska vinterspelen 2010, där han också var fanbärare under öppningsceremonin. Jaha.

andorra

Ett land/stat man vet lite om, men som man borde se mer av?

Källor:
wikitravel.org
huvudstäder.com
travelforum.se
stalvik.com
sv.wikipedia.org

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.