Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Miriam Bryant, sångerskan som blivit älskad efter ”Så mycket bättre”…

miriam-bryant

Nya och duktiga sångerskan Miriam, vad kommer efternamnet från? Hur började hon med musik? Bor hon själv? De svar om allt som finns ska du få 🙂

”Grammisnominerade Miriam Bryant avslutar året på topp, dubbelt upp. På årets sista Svensktoppen tar hennes ”Ett sista glas” förstaplatsen och knuffar därmed ned ”One last time” från tronen till en andraplats.” En låt hon gjort till sin egen, mycket bra 🙂

Faktabiten – Miriam Melanie Bryant, född 8 mars 1991 i Utby, Nylöse församling, Göteborgs och Bohus län, är en svensk sångerska och låtskrivare. Hon är uppvuxen i Göteborg med en engelsk far och en finländsk mor. Hon har tre syskon: en yngre bror och två äldre systrar (en av dem vid namn Elisa). Bor i Stockholm (men står skriven på sitt flickrum i Göteborg f.n.).  

Såhär började det. Miriam gick i en av Brunnsboskolans musikklasser med inriktning mot körsång, men det var först i tonåren som hon på allvar insåg att sången var hennes grej. Efter grundskolan studerade hon musikalteater på gymnasienivå och sedan vidare på Musikteaterskolan i Bjärnum. Hon tyckte om fotograferande och diktskrivning, men sången henne att inse att drömmen faktiskt skulle kunna bli verklighet.

Här sköna Ett sista glas HÄR:
https://www.youtube.com/watch?v=DbbCAFxNo6Q

Influerad av sin fars brittiska musikarv och sin mors finska melankoli testade Miriam att en helg i november 2011 skriva låtar tillsammans med sin barndomsvän Victor Rådström, som är producent och låtskrivare. Fyra månader senare gavs hennes debutsingel ”Finders, Keepers” ut i mars 2012. Singeln gick in på topp 100 på den tyska radiolistan.

Kärlek? För ett par år sedan skrev hon att kärleken var från parallellklassen i gymnasiet.
”Jag har en kille som jag varit tillsammans med länge, i sex år. Men jag är singel. Man kan säga att vi inte är så bra på att göra slut. För visst tog det slut för ungefär ett år sedan, men känslorna finns kvar. Hon kallar honom för hennes kärlek i livet.” Det gäller tydligen än idag.

Efter debutsingeln skrev hon kontrakt med EMI Music. Under 2012 turnerade hon och spelade på en utsåld klubbturné i Tyskland. Hon medverkade också i augusti samma år i ett avsnitt av SVT:s På spåret som sångerska i husbandet. Under hösten gav hon ut en akustisk singel, ”Raised In Rain”, även den skriven tillsammans med Rådström.

I början av 2013 kom singeln ”Push, Play” och debutalbumet Raised in Rain, som nådde 12:e plats på Sverigetopplistan.

Under 2014 reste hon med som körsångerska på Kents klubbturné tillsammans med Ida Redig och Naomi Pilgrim. Den 14 december 2014 uppträdde hon i Musikhjälpen Hjälp oss stoppa spridningen av HIV.

2015, nyligen alltså, var hon med i TV4:s program Så mycket bättre, där hon bland annat berättade hur djupt det påverkat henne när i hennes barndom familjens hus brann ned, en hel övervåning som fick byggas om. Känt är faderns flagga, den brittiska, som han sätter upp på gaveln av huset när det är fotbollsturneringar med hemlandets medverkande.

I programmet såg många henne som en frisk fläkt med sitt språk och dialekt, svordomar och hon har sagt: ”Jag tror inte att det syns, men det är klart att man satt och var full. Jag var full ­ hela tiden. Men jag är ju myndig och det får jag lov att vara”. Publiken tyckte om henne och hennes versioner av de övrigas låtar.

mirbryant.jpg

Bryant var en av Sveriges Radio Sisuradio nominerade till årets unga sverigefinne 2014. I oktober 2014 släpptes EP:n I Am Dragon. 2015 blev hon utsedd till årets göteborgare.

Inför nya året? I vår ger sig Miriam Bryant ut på turné. 14 svenska städer får besök av artisten. Först ut är Malmö i mars, och utöver storstäderna kommer hon även till Sälen, Borlänge och Huskvarna. Turnén avslutas i Linköping den 29 april. Hon är dessutom inför Allsång på Liseberg först ut på deras scen.

Källor:
svd.se
sv.wikipedia.org
aftonbladet.se
gp.se
direktpress.se
expressen.se

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.