Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Om talet nio och John Lennons synsätt på detta, tro det om ni vill…

lennn

Nummer och tal kan för en del ”betyda saker”, en del skrockfulla pratar om 13. Men läs om talet 9. Under många år av sitt liv,  hade John Lennon en besatthet av nummer 9. Han föddes den 9 oktober 1940 stannade med The Beatles i 9 år, till och med skrev låtar med nummer 9 i dem (Revolution 9, One After 909, # 9 Dream). Det dök upp på The Beatles nionde, ursprungliga brittiska album, deras självbetitlade dubbel LP känd som White Album.

”Nio visade sig vara min födelsedag och mitt turnummer och allt. Jag insåg inte det: det var bara så roligt att en röst som sade, ‘nummer nio’; det var som ett skämt, vilket nummer nio är, det är allt det var.” John Lennon i Rolling Stone, 1970. Rösten kom ur luften, men från en ljudtekniker, men detta visste John. Han fick det till sig…

Det första hem han bodde i var på 9 Newcastle Road, Wavertree, Liverpool – tre namn som var och en innehåller nio bokstäver. Newcastle Road var hans farfars hus, och samtidigt som de bodde där skrev han senare One After 909.

Lennon mördades den 8 december 1980 i New York, men i England, var den 9 december. Den efterlängtade digitala remastern av The Beatles katalog släpptes den 9 september 2009, tillsammans med gruppens Rock Band, videospel. Valet av 09-09-09 var ingen olycka, för det talet som hade en återkommande förening med gruppen – och John Lennon i synnerhet – genom åren.

Ett stort antal evenemang under Lennons liv var anslutna med nummer nio, eller siffror som lägga till upp till nio. Lennon reste på nummer 72 bussen till Liverpool Art College, där han var vän med Stuart Sutcliffe. Hans första möte 1957 med Paul McCartney visade en central roll i Lennons liv.

McCartneys efternamn har nio bokstäver, liksom Sutcliffe. The Beatles första framträdande på Cavern Club var den 9 februari, 1961. Brian Epstein, Beatles manager, såg dem först uppträda på 9 november 1961. Koncernens kontrakt med EMI bekräftades den 9 maj 1962. The Beatles debutsingel, Love Me Do, var på Parlophone R4949.

Deras debutframträdande på Ed Sullivan Show var den 9 februari 1964 och – The Beatles splittrades 1970, efter nio år tillsammans. Själv ansåg han sig som en 3 eller 6, samtidigt som det går ihop med 9. Intresset för numerologin fanns där också. Efter The Beatles splittrades, inledde Lennon en solokarriär. Han gjorde också ett antal inspelningar med sin andra fru Yoko Ono, som han träffade den 9 november 1966 .

Nio, vid sidan av tre och sju är det tal som oftast återkommer i magiska och mytiska sammanhang. Som trefaldig stegring av tretalet har det använts som upprepningstal i folklig magi vid t.ex. sjukdomsbot (trä från nio sorters lövträd ger botande rök eller aska osv.). Niotalet var viktigt i det gamla Kina, hos kelterna och i fornnordisk mytologi, särskilt knutet till Oden (under nio nätter hängde han i ett träd, offrad till sig själv, nio trollsånger lärde han sig enligt Hávámal etc).

Även trefalden av nio, 27, har haft magisk eller religiös betydelse, liksom talet 99 (t.ex. antalet av Allahs namn i islam). Efter kristendomens införande i Norden ersattes niotalet i stor utsträckning av det från Orienten härstammande sjutalet. Tro på det den som vill, men….?

Källor:
paranormal.se
sv.wikipedia.org
beatlesbible.com

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.