Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Domedagar och ansiktsmålning, rockdöden för Paul Gray i Slipknot…

maskgray

Mycket av denna musikant handar om livet – kring en missbrukare i musikvärlden. Denne Paul var en av grundarna i Slipknot. Info säger ex. Paul Dedrick Gray, född 8 april 1972 i Los Angeles, Kalifornien, död 24 maj 2010 i Urbandale, Iowa, var en amerikansk musiker och medlem i metalbandet Slipknot där han hade nummer två och spelade bas.

Han var en av dem som grundade bandet tillsammans med Shawn Crahan och förre sångaren Anders Colsefini. Under bandets framträdanden använde sig Gray av en grismask av latex. Han hade också en svart mask med stålspikar för munnen. Han använde basmärket Ibanez.  

Gray föddes i Los Angeles, Kalifornien strax innan hans föräldrar flyttade till Des Moines, Iowa där han växte upp. Gray hade varit med och grundat Slipknot, ett band känt för domedagslåtar och ansiktsmasker. Gray spelade i band såsom Anal Blast, Vexx, Body Pit, The Ha Nots och Inveigh Katharsis.

Det självbetitlade albumet 1999 sålde i mer än en miljon exemplar. Den senaste plattan för gruppen som nominerats till, var sju Grammy för ”All hope is gone”.

I början av 2008 gifte sig Paul med sin Brenna. Han hade hennes namn tatuerat på fingrarna. 2003 greps Gray för olaga narkotikainnehav efter att ha kört sin Porsche rätt in i en annan bilist. Han åtalades bland annat för marijuana- och kokaininnehav.

Under rättegången beskrev läkaren Joe Takamine en konversation med basisten som kretsade kring Grays ”sporadiska bruk av droger och långa perioder av abstinens”. Och som ofta, han dog den s.k. ”rockdöden”.

Gray hittades död på rummet 431 på Towneplace Suites Hotel i Johnston, Iowa vid ca 10:50 lokal tid. sitt hotellrum den 24 maj 2010. Hotellet utanför Slipknots hemstad Des Moines. Inget tyder på brott, sa utredarna.

Vad som orsakat dödsfallet är oklart, polisens utredning visar att han dog av en överdos morfin. Man fann kanyler och en injektionsnål intill Grays säng, liksom många piller som var spridda över rummet. Det kan ha varit oavsiktligt och – obduktionen visar även att han led av hjärtsjukdom.

I september 2012 blev Grays läkare Daniel Baldi anklagad för vållande till annans död i samband med Grays död, LIKSOM död på minst sju andra. Han anklagades för att kontinuerligt skrivit höga doser receptbelagd narkotika till Gray, trots att han var en känd missbrukare från 05-06, fram till sin död. Han blev friad på alla punkter maj 2014.

Tragik som alltid är vanligt i en tuff rockvärld, men hans fru har sagt klokt.

famgrey
Brenna Gray:
”Paulus var min man. Han var en fantastisk person och jag vill bara minnas honom för just den människa han var – och att hans dotter kommer att minnas honom för detta.”

Källor:
sv.wikipedia.org
aftonbladet.se
expressen.seen.wikipedia.org
slipknotiowa.com

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.