Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Vem var Pippi Långstrumps mamma, vet vi och om – vem?

pippipirqat

Nyfiken läste jag på och se vad jag fann.
Först fakta, Pippi Långstrump är en roman av Astrid Lindgren som publicerades i slutet av november 1945. Den handlar om Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, hennes husdjur och hennes vänner. Den första boken med Pippi Långstrump kom ut och – hette bara – Pippi Långstrump. Den första filmen kom ut 1949.

Då – nioåriga Pippi har flyttat in i ett gammalt hus, Villa Villekulla, i utkanten av en liten stad. Hon bor där helt ensam, eftersom hennes pappa, sjökapten Efraim Långstrump, försvann när han spolades överbord i en storm och obs. hennes mamma dog när Pippi bara var en liten bebis. Men Pippi tror att hennes mamma nu sitter som en ängel på ett moln och kikar ned på henne då och då.  

Den mest givna mamman till Pippi Långstrump heter förstås Astrid Lindgren. Men framöver ska jag ge exempel på en som kan ha varit mamman, en kvinna som dog på 1930-talet. Jessie.

pippimammakanske

Pippis mamma i böckerna ges dock aldrig något namn, men man kan väl anta att det är från henne Pippi fått alla sina mellannamn: Viktualia Rullgardina Krusmynta.
Kuriosa -Tommy och Annika heter Settergren i efternamn

Källor:
spa.118100.se
wikipedia.org
arbetarbladet.se

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.