Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Idol-vinnaren Markus Fagervall körde slut på sig, kom tillbaka igen efter uppehåll…

duonfagerberg

Unga killar slår ofta igenom i idol-program, en av flera var segraren i Idol 2006. Minns ni Markus Fagervall? Han är född 5 oktober 1982 i Kiruna, är ännu en svensk sångare. Han vann även Stjärnor på is 2008.  Vad hände sedan och hur började allt?

Fagervall växte upp i Övertorneå  och har tre syskon. Han är kusin med ishockeytränaren Joakim Fagervall. Modern är från Finland och hans far från svenska Tornedalen. Markus Fagervall kan därför räknas som både tornedaling och sverigefinne. Han talar flytande finska och meänkieli (tornedalsfinska). Sedan 2015 är han gift med Emma Fagervall fd Kjos.

Markus var sångare i indierock-bandet Liquid Napkin som ganska omgående bytte namn till Liquid Scarlet, släppte två album och en EP. Han sökte till Idol 2006 i Stockholm, och vann finalen.

Efter? I augusti 2008 framförde Markus då nya singeln If You Don’t Mean It på Sommarkrysset och han spelade under hösten 2010 på Maximteatern, ihop med bland andra Louise Hoffsten, Freddie Wadling, Conny Bloom under namnet ”Club27”, en hyllning till artister som gått bort när de varit 27 år gamla; bland andra Kurt Cobain, Janis Joplin m. fl.

Men så kom problem, en del skandaler på turnén och han miste i stort flera jobb, flickvännen Zara Hurtig, som varit ett par i sju år, inspiration, allt var borta.

Markus lämnade Sverige och reste runt i  Asien i tre månader. Han var utbränd, deprimerad och drack för mycket. Han var tvungen att ta ett steg tillbaka och andas lite, var trött och uttömd. Han behövde en paus.

Citat Markus i dåtid:
”Jag spelade som trubadur på gatan i Paris förra måndagen. Annars har jag grubblat och jobbat extra som snickare för att försörja mig.”

Han lämnade musiken och Stockholm och bodde en tid i en husvagn på en parkering i Umeå. Då var målet att plugga till kock i stället sökte in till Gastronomi- programmet hemma och kom in, 2011, nu utbildad och klar.

I oktober 2013 läste jag lovande att han är åter i musiken ihop med drygt 40-årige Tony Björkenvall i en duo. Tony har varit sångare och låtskrivare i countrybandet Willy Clay Band, som då var på is.

Nu med i duon ”Fagervall Björkenvall”. De släppte plattan, ”The Si­len­ce”, vars genre närmast påminner om americana pop. De satsade allt på skivan, och de spelade runt om i Sverige – men de har drömmar om att också turnera utomlands. Fagervall Björkenvall på välrenommerade ”The International Americana Music Show” idag, läste jag i november 2015, USA!

Men samtidigt såg jag på facebook hans uppdatering samma period, (november) ”Vi har tagit en paus, men vi lever! Markus håller på med ett spännande solo-projekt, medan Tony jobbar med Willy Clay Bands nästa album.”

Ja, i dagsläget vet vi ej exakt, men han är med i musiken igen i alla fall…även om det inte är en dans på rosor…

Oh My Love – deras låt: LÄNK : LÅTEN HÄR

Bilden på duon.

Källor:
expressen.se
sv.wikipedia.org
aftonbladet.se
umea2014.se
vinbanken.se

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.