Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Jay Smith vann Idol 2010, vad hände sedan, uppdaterat…?

jaysmith1

Hans musik och röst var speciell, Jay Smiths, vinnare av Idol 2010. En ung man med ett mycket struligt liv vid sidan verkade det som, hur har det gått sedan för Jay?

Från början – Jay Jon Christopher Smith, född 29 april 1981 i Helsingborg, är en svensk musiker med engelskt påbrå. Jobbat som lagerarbetare. Mamma är Pia – pappa Martin. ”hans far, uppmuntrade honom till att satsa på musiken.” Han är en sångare och gitarrist med engelskt påbrå.

Han vann Idol 2010, efter att ha vunnit över Minnah Karlsson i finalen i Globen, en bra tjej. Hans ungdomskärlek gick bort i en överdos. Han hade också flickvän, gift innan Idol med Sara Smith, som senare deklarerade hon skulle sälja hans saker på E-Bay. Hon har varit hans fru, de har skilt sig för att sedan hitta tillbaka till varandra. Jay har flera gånger berättat vilket otroligt stort stöd Sara har varit. Men det var då.

Citat av Pia Smith, mamma:
”Jay var ett mycket snällt barn. Han var känslig och lättrörd och ganska rädd för sin 1 1/2 år yngre syster Janna.”

Hans första solosingel var ”Dreaming People”, och han släppte albumet Jay Smith i december 2010. Han medverkar även i de båda samlingsalbumen från Idol 2010 och sjunger i låten ”All I Need is You”. Strulet då? Under sin medverkan i Idol lyckades Jay med att åka fast för narkotikainnehav och vara otrogen kollegan Minnah, även misstanke för våld.

Hemsida: www.jaysmithofficial.com

Tidigare har han berättat om hur hans första kärlek avled redan innan hon hann fylla 21 år och hur hans pappa kort därpå gick bort. Själv har han varit nära döden i samband med en drogrelaterad händelse. Läkarna dömde ut hans chanser att överleva. De sa till mamman att han bara hade timmar kvar att leva, ett liv han delar med många missbrukare.

Under Idol meddelade Smith att han hade rökt hasch vid ett tillfälle under programserien – under idolturnén i Luleå. I en artikel i Expressen sa Smith att han skulle dömas till dagsböter för ringa narkotikabrott. TV4 lät honom vara kvar i tävlingen, men kravet var att han skulle delta i ett åtgärdsprogram som han genomförde. Men röster i Idol fick han ändå.

jays2

Man kan läsa att han blev portad från några festivaler, med sitt band Von Benzo som anses vara drogliberala. I september 2011 uppträdde Smith med Von Benzo i Höganäs och efteråt kom det fram att Smith hade varit påverkad av amfetamin under spelningen. I det bandet var han alltså medlem, som tidigare släppt en cd-skiva på eget bolag och spelat med bland andra Takida och Backyard Babies.

Sommaren 2013 lät Smith meddela att han var aktuell med ett soloprojekt och ett nytt band, The Reservoir Dogs. Han har berättat att han började spela fiol när han var fem år. Då var det första gången på scenen och med farfar som var en underhållare. Tolv år gammal hatade han fiolen, fann gitarren och dess passion. Har sedan från tretton års ålder varit med i olika band. Han blev nästan av med sitt lillfinger på senare år så spela piano blev inte lyckat. Han kan lira lite i alla fall, även basgitarr och lite trummor.

Citat, mamma Pia:
”På sin andra jul fick han en leksaksgitarr. Han gick runt med den jämt och ständigt och så stod han med foten på sin lilla pall och spelade till Sanne Salomonsen. Jay spelade suzukifiol under många år och Janna cello. På en skolavslutning gjorde de en duett, hon i randig blåvit klänning och han i blåvita byxor och pikétröja. Publiken ooohade och aaahade och tyckte att den lilla söta gossen med fiolen var fantastisk.”

Singlar:
2014 – Keeps Me Alive.
2015 – God Damn You
2015 – Neverneverland

Senare har han sagt: ”Jag mår i alla fall riktigt bra i dag.” Och idag kör han solo utan gruppen som ligger på is. Inför en spelning står det ”Jay Smith med support”, antagligen en enklare förklaring för bandet 🙂

Du kan se all info på hans hemsida ovan om ev. jobb!

Källor:
nyheter24.se
sv.wikipedia.org
expressen.se
allehanda.se
hd.se
finest.se
posh24.se
aftonbladet.se
jaysmithofficial.com

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.