Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Vädergurun i TV4, Ulrika Andersson – hon är dalkullan från Älvdalen…

ulrikagravids

ulrikatranin

Alla ser väder någon gång, någon gång har vi sett henne – den sportiga väderkvinnan. Hon heter Ulrika Andersson, är uppväxt i Älvdalen och tog meteorologiexamen 2002 vid Uppsala universitet. Lena Ulrika Andersson, född 19 januari 1979, är en svensk meteorolog på TV4.
Hon är numer bosatt i Sollentuna. Hon är som tydligt ses på bilden, höggravid, men vad blev det (se nedan) – har arbetat på TV4 sedan 2004. Mellan 2002 och 2004 arbetade hon som flygmeteorolog på Arlanda.

Hennes farfar spådde vädret med hjälp av Vintergatan. ”Det var en ovetenskaplig metod och jag hann aldrig lära mig hur han gjorde medan han levde.” har hon sagt.

Ulrika Andersson ägnar sig åt mer vetenskapliga metoder. Hon växte upp i Väsa, Älvdalen, och hennes farmor och farfar hade kossor. Det gjorde att hennes farfar (Ture Andersson) följde vädret noga, för slåtterns skull. Han var lite vädernörd och skrev upp hur vädret hade varit. Det fick henne intresserad.

Utbildning?
En magisterexamen i fysik med inriktning mot meteorologi.

Ulrika är bloggare och även twittrare – som @Solgudinnan. Kör bil och cykel, hon är händig och säger det finns liv på andra planeter. Ena bilden visar att det rätt snart lär bli ett barn 🙂

Uppdaterat april-2017:
Ulrika med man fick en son, 55 cm lång och 4560 gr tung, en januarisöndag!

ulrikaa

Källor:
dt.se
sv.wikipedia.org
lisahsilfwer.se
alvdalenhockey.se

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.