Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Katy Perry sångerskan som tjänar mest i nutid, allt om kvinnan som är – hindu?

perry1

Egen stil har hon, Katy Perry (född Katheryn Elizabeth Hudson, 25 oktober 1984) är en amerikansk singer-songwriter och skådespelerska. Född i Santa Barbara, Kalifornien, och föräldrarna är Keith Hudson och hustrun Mary Perry, båda är kristna pastorer. Så Perry lyssnade på bara gospel och sjöng i sin lokala kyrka som barn.

Hon har tyska, portugisiska, irländska och engelska anor. Hon är det andra barnet, har en äldre syster och en yngre bror. Perrys mammas moster och morbror var manusförfattaren Eleanor Perry och regissören Frank Perry.

Hon tog tag i musiklektioner vid nio års ålder och fortsatte tills hon var sexton, och hon undervisades tidigt av erfarna dansare och började med swing, Lindy Hop och jitterbug. Hon studerade även italiensk opera under en kort tid.

Som Katy Hudson släppte hon ett gospelalbum 2001, som misslyckades. Efter att ha tecknat avtal med Capitol Music Group 2007, hennes fjärde skivbolag på sju år, antog hon artistnamnet Katy Perry och släppte sin första Internetsingel ”Ur So Gay” som fick uppmärksamhet,  men blev känd med sin andra singel ”I Kissed a Girl” 2008, som gick vidare till toppen.

Perrys mamma uppges ha sagt till brittiska Daily Mail att hon ogillar sin dotters musik, kallar den ”skamlig och äcklig”. Perry sa att hennes mamma var felciterad och berättade på MTV att det var felaktiga uppgifter. Låten ”Ur So Gay” fick negativa reaktioner från både religiösa och homosexuella grupper.

Citat Katy:
”Om folk vill ha en förebild, kan de ha Miley Cyrus”.

Hennes studioalbum ”Teenage Dream” släpptes i augusti 2010 och debuterade som nummer ett på Billboard 200. Hitsinglar som ”California Gurls”, ”Firework” och ”ET”, den senare gjorde Katy till den första artist i historien som stannade ett helt år, 52 veckor i följd, på topp 10 på Billboard Hot 100.

Perry har en kontra-alts röstomfång, ett lågt röstomfång. Hon har påverkats musikaliskt genom ex. Cyndi Lauper, Pat Benatar, Joan Jett och Freddie Mercury. Hon har varit gästdomare i brittiska tv-showen ”The X Factor”, har släppt en parfym och ses i filmen Smurfarna.

Perry hade en lång relation med Travie McCoy, de bröt upp i december 2008. Perry träffade brittiska komikern Russell Brand sommaren 2008 – de började dejta efter ett möte igen i september 2009 på MTV Video Music Awards, där Brand som värd sade, ”Katy Perry vann inte ett pris och hon bor på samma hotell som mig, så hon kommer behöva en axel att gråta mot. Så på ett sätt, är jag den verkliga vinnaren i kväll.”

Perry och Brand gifte sig den 23 oktober 2010 i en traditionell hinduisk ceremoni nära Ranthambhore i Rajasthan, Indien, en plats som Brand hade föreslagit. Men i december 2011 meddelade dock paret att de skulle skiljas, och i juli 2012 var skilsmässan ett faktum.
Perry inledde ett förhållande med sångaren John Mayer därefter, men idag okänt.

perry2

De senaste singlarna:
2013 – ”Roar” (2013)
2013 – ”Dark Horse” (2013)
2014- ”Birthday” (2014)
2014- ”This Is How We Do” (2014)

Albumet Prism är ute nu.
Katy tjänade mest av alla musikartister under sista året. Finansmagasinet Forbes som sammanställt stjärnornas inkomster och hon hamnar med sina 1,1 miljarder kronor högst upp på listan. Större delen av pengarna kommer från hennes världsturné ”Prismatic world tour”, där hon dragit in så mycket som 17 miljoner kronor per stad under den 126 städer långa turnén.

Kuriosa:

Hon är 1,73 m lång, har svart hår, blå ögon och färgglada kläder. Är naturligt blond, men  färgar håret svart.

Perry är hennes mammas flicknamn.

Hennes hitlåt ”I Kissed a Girl” är inspirerad av Scarlett Johansson.

Är nära vän med Rihanna.

Har en katt som heter Kitty Purry.

Fanns 2010 med i en reklamfilm för ”Proactiv Solution”, akne hudvård.

Källor:
en.wikipedia.org
imdb.com
katyperry.com
metro.se

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.