Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Ingemar Stenmark – som grabb, karriären och kvinnor, barn!

familjen

Alla har sin ”relation” till fåordiga tävlingsmänniskan. Så – Ingemar Stenmark lever idag med sin familj i Vaxholm. Bakgrunden lite kort: Jan Ingemar Stenmark, född 18 mars 1956 i Joesjö nära Tärnaby, är en av tidernas främsta alpina skidåkare med sammanlagt två OS-guld, tre VM-guld och 86 världscupsegrar i disciplinerna slalom och storslalom.

Hans aktiva karriär varade från 1973 – 1989. Då Stenmark var fyra år flyttade familjen från Joesjö närbelägna Tärnaby. Där blev de grannar med en familj vars son, Stig Strand, också skulle komma att bli en utförsåkare i världsklass. Bägge två blev medlemmar i Tärna IK Fjällvinden, som de tävlade för. Han började åka skidor vid fem års ålder och vann sin första nationella tävling vid åtta års ålder.

Ingemar arbetar huvudsakligen som talesman och produktutvecklare för skidmärket Elan. Tidgare är/var han produktutvecklare för japanska Goldvin och arbetade med egna klädmärket Stenmark. Spelar golf. Boende i 235 kvadratmeter stora, villan i Vaxholm. Han flyttade till paradiset Monaco 1980, av skattetekniska skäl, men sedan 2006 i Sverige åter.

Först om ”Mästarnas Mästare” där Stenmark jagades av produktionen, men han vägrade – men hade slutligen kravet att för att han skulle ställa upp var att hans sambo och dotter fick vara med på Cypern under inspelningen. Deltagarna var ju borta i tre och en halv vecka, de bodde på ett annat hotell nära hotellet där deltagarna bodde, och de träffades när det gick, när det var inspelningsfria dagar eller när det fanns tid. En lyxig tillvaro för en kille som väl är gjord av guld, förfördelad javisst. Känns lite starkt jämfört med övriga.

Citat:
”Det är inte många som känner mig som jag är. Det är knappt jag känner mig själv”.

Och så lite info kring Ingemars kärleksliv, hur har det varit? Först noterade – Ingemar och Ann Uvhagen, flygvärdinna, var tillsammans mellan åren 1981 och 1987. De fick dottern – Nathalie Stenmark, född 1984, som bor i Zürich, Switzerland.

Nästa kvinna var Anna-Karin Linde. De var gifta, ihop i tolv år, träffades våren 1988 och enligt Ingemar skedde separationen i absolut samförstånd, hon belönades ev. med en herrgård efter skilsmässan.

Ny flickvän blev Christina Sylvan, en yngre napratat från Stockholm, tjugo år yngre. Uppbrutet förhållande våren 2006, sex år ihop. Ingemar fick 2004 ihop med sambon Christina springande fly undan flodvågorna som sköljde in över deras turistort Khok Koli vid den thailändska kusten. De var en av de många svenskar som överlevde tsunamin i Indiska oceanen genom att ta sig upp på en hög höjd.

Nu gäller sambon Tarja Olli, sedan 2006 – hon är född i januari 1966, med deras dotter Iza.
Tarja kommer ursprungligen från Jakobstad i Finland. Även Tarja sysslade med idrott som ung och är känd i hemstaden. Det började med en flört vid massagebritsen. Tarja hade iaf då egen friskvårdspraktik på Östermalm i Stockholm, jobbade som  massör när de träffades. Bild på familjen.

Vi minns att Ingemar också vann Let´s dance i år med danspartnern Cecilia Ehrling, sambon fick då ett helvete med folks näthat, hon skyddade Ingemar genom att ej ge han all information om hatet. De fick ta semester ihop efter för att ”komma ifrån stressen, pressen”. Otäckt.

Stenmark har också vunnit TV-tävlingarna Superstars (1996) och som nämnts, Mästarnas mästare (2011). En av de största idrottsmännen vi haft, kanske den största, hur mäter man sådant? Han fick i alla fall Sverige stå still …

Källor:
en.wikipedia.org
aftonbladet.se
expressen.se
sydsvenskan.se

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.