Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Vad var och vad tyckte nazisten Goebbels om Sverige …?

goebbb

Inte ska vi glömma de onda som ex. tyske nazisten Paul Joseph Goebbels, vem var han? Under Tredje rikets tolv år var det propagandaministern Goebbels som förde fram regimens åsikter. Med medierna i sin hand och med sin vältalighet trollband han miljoner av människor. Han  föddes född 29 oktober 1897 i Rheydt, Mönchengladbach, Tyskland, död 1 maj 1945 i Berlin, var en nazistisk politiker, maka Magda Goebbels, född Behrend, 1901 i Berlin. Han var propagandaminister och ansvarade för folkupplysning i Nazityskland 1933–1945.

Citat jag funnit ”Nazismen i dokument”.
Goebbels i sin dagbok den 15 april 1942:

”Svenskarna är beslutna att möta var och en med vapenmakt som angriper deras territorium. Åtminstone säger de det idag. Det hade nog varit bra om vi inkasserat också Sverige under aktionen i norr. Denna stat har ju överhuvud taget inget nationellt existensberättigande mer.”

Vi kanske hade tur?

Goebbels iscensatte i november 1938 Kristallnatten mot Tredje Rikets judiska befolkning. Denna våldsamma aktion anses av historiker vara startpunkten för Förintelsen.

När Röda armén i slutet av april 1945 tågade in i Berlin begick Hitler självmord med hustrun Eva Braun på eftermiddagen den 30 april och makarna Goebbels följde Führern i döden den 1 maj då de med assistans av SS-tandläkaren Helmut Kunz och SS-läkaren Ludwig Stumpfegger lät förgifta sina barn och därefter själva begick självmord. Omständigheterna kring hur detta gick till är höljda i dunkel. Efter kriget vittnade en SS-officer om att de hade tagit gift och skjutits med nackskott av en SS-soldat. Andra uppgifter vill göra gällande att Joseph Goebbels först sköt sin hustru och därefter sig själv.

Makarna Goebbels kroppar antändes med bensin och de förkolnade, ofullständigt brända kropparna påträffades följande dag den 2 maj av ryska trupper. Barnens kroppar hittades intakta i Führerbunkern. Alla lik togs om hand av ryska rättsläkare som obducerade och fotograferade dem. Ryssarna skall senare i hemlighet ha begravt familjen bredvid Adolf Hitler och Eva Braun.

I april 1970 lät de kremera kvarlevorna och strö askan i floden Elbe.

I nutid? En överlevde, nämligen den nazistiska propagandaministerns styvson, Harald Quandt. I dag är Haralds fyra döttrar ljusskygga miljardärer. Sonen var från ett tidigare äktenskap, Harald Quandt, satt fången i de allierades bas i Benghazi, Libyen. Barnen lär i dag sitta på en förmögenhet på 39 miljarder kronor. Släkten Quandt är i dag bland annat storägare i BMW och läkemedelsföretaget Altana, och har intressen i batteriföretaget Varta.

Barnen är Katarina Geller-Herr, 63, Gabriele Quandt, 62, Anette-Angelika May-Thies, 60, och Colleen-Bettina Rosenblat-Mo, 52, de ärvde tillsammans 1,5 miljarder D-mark då deras mor dog 1978.

Goebbels hade problem med den svenska pressen, han gjorde en påskresa genom Sverige 1930 med Göring, bl.a. besök i Trelleborg, Malmö och norrut för besöket i Stockholm. Goebbels var uttråkad av resan och tyckte Sverige bestod av bara sten. Om kvinnorna ombord ansåg han att de ”var alltför blonda för att vara kloka”. I Stockholm åt de ex middag på Gyldene Freden. Man besåg Slottet, åt middag hos en syster till Göring – grevinna. Han uttryckte mycket förnedrande om vårt folk, men så var de ju översittare.

Källor:
en.wikipedia.org
”Nazismen i dokument”,
Prisma
historiskamedia.se
svd.se
forum.skalman.nu

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.