Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Elsa Billgren brinner för det som är gammalt, särskilt kläder…

elsabill

Med kända föräldrar som konstnärer har hon ärvt en del i sitt intresse, speciellt en mamma som handlat mycket i second hand-butiker. Den pigga, rödhåriga kvinnan är – Elsa Ylva Hermine Billgren, född i februari 1986, är en svensk tidigare programledare/ reporter för ZTV. Hon arbetar även som butiksbiträde i Stockholm och är vintagemodebloggare samt personal shopper. Hon är dotter till kända konstnärerna Ernst och Helene Billgren.

Från 2010 har hon medverkat i att leta efter vintagefynd i Antikdeckarna. År 2011 var hon programledare för Sveriges Televisions Har du hört den förut?, vilket jag personligen missade. Hon har gett ut boken, Elsa Billgrens Vintage och syns i en del tv-program.

Familjen består av maken och musikern Pontus de Wolfe – gifta sedan maj 2010. Han startade i april 2013 upp dörrarna för Pontus de Wolfes Jazzagentur och dessförinnan i augusti 2012 släpptes hans debutalbum – Bra skivor. Hennes namn som hon kallar hon ”vargen”. Hon bor på 45 kvm på Söder, i Stockholm.

2011 – såg man Elsa på Dramatens scen. Den 18 november gjorde hon med maken Pontus och musikern Salem al Fakir föreställningen ”Vad är musik” som bygger på boken med samma namn. 20 juli 2012 var hon radiopratare i Sommar i P1 och sedan 2012 är hon inredare i TV4:s Äntligen hemma, där hon debuterade med att inreda ett kök och tillverka lampskärmar av hönsnät.

Hon arbetar även som personal shopper, det vill säga erbjuder människor personlig vägledning till köp. Billgren har författat boken en bok också i slutet av november 2013 släpps hennes första skönlitterära verk, novellen Man kan vinka till varandra från balkongerna.

Citat Elsa (i sin blogg):
”Jag äger inte ett enda par byxor eller jeans, så det här är alltså en blogg om klänningar. Mest om de som är gamla och dansvänliga. Ibland skriver jag om kärlek, visar vad jag gillar bäst med Paris och hur en söndag kan se ut. Men mest om gamla klänningar.”

En skön, avslappnande tjej i TV-rutan med lite annan syn än andra och som gillar det gamla, färggranna och romantiska.

Källor:
elsa.elle.se
skonahem.com
chic.se
sv.wikipedia.org
alltomstockholm.se
hemmetsjournal.se
pontusdewolfe.com

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.