Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Joseph Samuels blev hängd tre gånger, men överlevde…

hanging

1803 stod en man vid namn Joseph Samuels bredvid galgen i Sydney, Australien, med bundna handleder bakom ryggen. Vad hade skett? En polis i Sydney hade dött av sårskador orsakade av tjuvar som han hade upptäckt medan de stal ett skrivbord som innehöll en påse med silver och guldmynt. Kort därefter, blev en av tjuvarna, Joseph Samuels, gripen med några av de stulna mynten i fickan.

En skara åskådare var ivriga att få se Josef få sitt straff för sitt stora brott. Samuels rörde sig oroligt, upprepade sin bekännelse som medbrottsling till stölden av ett skrivbord som innehöll över 100 guldmynt, men återigen förnekade att han var skyldig till mord. Han hade vunnit på spel och hade vittne, som påpekade att han var hopplöst berusad vid tidpunkten för mordet och var långt ifrån brottsplatsen vid den tidpunkt då det ägde rum.

Tro det eller ej, så skulle detta inte vara sista gången han skulle bli stående vid galgen på väg att avrättas. Vare sig det berodde på gudomligt ingripande eller bara tur, så kunde Samuels inte hängas trots upprepade försök att göra det. Eftersom polisen använde kraftfulla metoder i sina förhör, undertecknade Samuels en bekännelse till rånet trots att han förnekade att han deltagit i mordet. Vidhållande sin oskuld, sa han att en man vid namn Isak Simmonds var mördaren. Denne greps också och anhölls, men han vägrade att erkänna. På dagen för Samuels avrättning, skulle en häst med vagn köra och när vagnen drogs undan honom skulle han dö – hängd.

Men vid förhör började publiken hålla på Simmonds och krävde att han släpptes och att han ej skulle dömas för mordet. Detta skedde och istället med Samuels på vagnen stack en vakt fram vid hästarna, sporrade dem att springa och lämnade den dömde att bli hängd. Som det nu blev, gick repet av och Samuels föll till marken.

Då förberedde vakterna två linor. Och publiken var nära upplopp, men sheriffen höll fast vid sin åsikt, så av pliktkänsla hissades Samuels upp och tillbaka på vagnen.

Han var han så svag att han måste sitta på ett fat ovanpå vagnen. Snaran lades runt halsen återigen för att avrättas. Men den här gången började repet öppna sig vid Samuels fötter så han kunde röra marken och det höll upp honom från att bli strypt. Vid det här laget var publiken övertygad om att de bevittnade ett fall av gudomligt ingripande och rop hördes, ”Skär ner honom! Skär ner honom! Det är Guds vilja!”. Men ännu en gång fick han en snara placerad runt halsen.

Denna gång bröts repet strax ovanför Samuels huvud, som slutligen övertygade sheriffen att bevilja honom omedelbart uppskov. De inblandade var mycket skeptiska och testade repet bara för att upptäcka att det inte fanns några fysiska defekter som skulle hjälpt till. Repen undersöktes och kunde hålla emot en sten på 177 kg utan att gå av. Sheriffen red iväg till guvernören som beviljade nåd.

Så istället blev Isak Simmonds ställd inför rätta -och hängdes för polismannens mord. Ingen sens moral, Samuels återvände till gamla synder och fängslades snart igen. Men i fängelset stal han och flera andra fångar en båt och flydde till sjöss. Ingen har någonsin hört från honom och han förmodades vara drunknad. Kan man kalla honom för överlevare??? 😉

Källor:
unexplainable.net
bukisa.com
”Mästerliga missar” , 1979

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.