Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Albert Fish, Hannibal Lecters förebild enligt flera …

fish

En bestialisk och fruktansvärd mördare och straff finns inte nog. Jag skärskådar för att få fram lite av personen, denna förebild till Hannibal Lecter. Han var – Albert Fish, född 19 maj 1870 i Washington DC, död 16 januari 1936 i fängelset Sing-Sing, Ossining, var en amerikansk seriemördare, koprofil, pedofil och kannibal.

Han föddes som Hamilton Fish Howard i Washington, DC den 19 maj, 1870, son till Randall Fish (1795-1875). Han sa att han hade blivit uppkallade efter Hamilton Fish, en avlägsen släkting. Hans far var 43 år äldre än hans mor och 75 år gammal vid tiden för hans födelse. Walter, Annie och Edwin Fish var syskon.

Han ville heta namnet efter ett dött syskon som hette ”Albert”, och med smeknamnet ”Ham & Eggs”, som han fick på ett barnhem där han tillbringade mycket av sin barndom. Fish växte upp på Saint John’s barnhem i Washington där han ofta avklädd tillsammans med andra pojkar blev piskad och slagen framför varandra av lärararna. Han kom så småningom att njuta av fysisk smärta och misshandel,  som ofta orsakade erektion, som de andra föräldralösa retade honom för. När han var 7 år gammal, 1880, hade hans mor fått ett statligt jobb och kunde ta hand om honom.

1882, vid 12 års ålder började han ett förhållande med en telegrafpojke. Unge Fish testade metoder som att dricka urin och koprofagi (se nedan). Fish började besöka badhus där han kunde titta på andra pojkar som klädde av sig och tillbringade en stor del av sina helger med dessa besök. 1890 anlände Fish till New York City och han sa att han blev en manlig prostituerad. Han sade också att han började våldta unga pojkar, ett brott han begått höll även efter det arrangerade äktenskapet hans mor fixat.

1898 gifte sig Fish med en kvinna, nio år yngre. De fick sex barn: Anna, Gertrud, Eugene, John och Henry Fish. Enligt barnen slog Fish dem aldrig och de upplevde en ganska normal barndom. Hans fru rymde senare med en annan man. Fish läste ofta kontaktannonser i tidningen och skickade obscena brev till änkor. Under hela sitt liv var han tvångsmässig författare av dessa brev till kvinnor.

Hans familj hade en historia av psykisk sjukdom: hans farbror led av religiös mani, brodern var instängd i det statliga mentalsjukhuset, dog senare och hans syster hade en ”mental åkomma”. Tre andra nära släktingar led av svåra psykiska sjukdomar och hans mor var tros ha haft täta hallucinationer. Hans far var flodbåtskapten, men 1870 ändrade han jobb till – tillverkare av gödselmedel.

Lite mer om den groteska mannen i åren som följde. Fish jobb var vanligen som målare, reste omkring i USA, och hävdade senare att han mördat någon i alla de tjugotre stater han hade besökt. De flesta av hans offer var från fattiga svarta familjer, som inte kunde göra så mycket mot hans handlingar, på grund av den rådande rasismen på den tiden.

Han skall ha varit sadomasochist, och ägnat sig åt självstympning, och stack nålar i kroppen, främst kring genitalierna. Han menade att han fått dessa tendenser från den misshandel han utsattes för i barndomen. Hans mord innebar ofta långsam tortyr. Han band barn och piskade dem. Otäck läsning, jag vet, men som avskräckning OCH att det finns ”sjuka galningar”.

Fish var också känd som Gray Man, Varulven av Wysteria, Brooklyn Vampire och The Boogeyman. Han sa att han ”hade barn i varje stat,”  och siffran omkring 100 kan stämma, hemska tanke. Det är dock inte klart om han pratade om våldtäkter eller kring kannibalismen. Han var misstänkt för minst fem mord under sin livstid. Fish erkände tre mord som polisen kunde spåra till kända mord, och han erkände att han knivstuckit minst två andra personer. Han begick sitt första mord år 1910. Fish skall ha torterat, mördat och styckat minst 15 barn, däribland 10-åriga Grace Budd.

Han ställdes inför rätta för kidnappningen och mordet på Grace Budd. Juryn fann honom vara klok, men skyldig, och domaren beordrade dödsstraff. Fish anlände till fängelset mars 1935 och avrättades den 16 januari 1936 i elektriska stolen i Sing Sing, vid 65 års ålder. Han inträdde på plats – kl. 11:06 och dödförklarades tre minuter senare. Han begravdes i Sing Sing Prisons Kyrkogård. Man hade spelat in samtal med honon innan avrättningen och han ska ha sagt om elchocker – ”detta är den högsta spänningen i mitt liv”. Precis före konstaterade han: ”Jag vet inte ens varför jag är här.”

Många år senare, kritiserades tungt åklagarsidans psykiatriska vittnen för att ”extraordinära påståenden under ed” som tjänade till att ge ett ”ont öga till psykiatrin”. Det hävdades att samhället skulle varit bättre tjänat genom att förstå vad som gjorde Fish till den han var. Offren var mellan 4 – 17 år. Flera av dem är osäkert på bevis om han var skyldig, men han var misstänkt.

Kuriosa om än otrevlig:
Koprofili, från grekiskans kopros (exkrementer) och philia, av philos (älskad, kär, vän), sexuell tvångsmässig attraktion till avföring. Med tiden utvecklades detta ord till att bli mer eller mindre synonymt med koprofili – sexuell tillfredsställelse med hjälp av avföring. Det är i denna betydelse som ordet används som slang i svenskan.

Källa:
en.wikipedia.org
sv.wikipedia.org
murderpedia.org

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.