Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Läs var ingångarna in i Jorden finns, vilka som bor därinne…?

potala

Jorden är outforskad ännu till flera delar. Man funderar på om folk bor i havet, rymden och – inuti vår planet. Jag har uppdaterat för mer information. Man kan tänka sig i en istid, när folk märkte av kylan, kanske gömde de sig inne i jorden? Påståenden har cirkulerat att Adolf Hitler och några av hans följeslagare flydde till underjorden efter andra världskriget, via en ingång vid sydpolen.

Det finns en mystisk plats i Tibet som är känt som Potala, som sägs vara placerad på en ingång. Potalapalatset är ett palats i Lhasa i Tibet, som var Dalai Lamas ordinarie vinterresidens och den tibetanska regeringens kansli. Det är tretton våningar högt och är beläget på klippan Marpori (”Den röda klippan”), omkring 3 700 meter över havet.

Brad Steiger har skrivit The Hollow Earth: Myth or Reality om ”de gamlas legend”. Dessa var ett folk som bodde ovan mark för flera miljoner år sedan, innan de flyttade under jorden. De var otroligt intelligenta och vetenskapligt utvecklade, och de hade bestämt sig för att bo under jorden. Detta folk ska ha levt länge, och har funnits innan Homo sapiens, så lång som en miljon år innan. De har generellt hållit sig under jord, men kommer ut ur den för att kidnappa barn och utveckla dem som sina egna.

Teorin om en ihålig jord går ut på att jorden möjligen har en beboelig insida. Under en tid var idén populär inom äventyrsberättelser, den var mycket populär inom fantasy och science fiction, och senare inom konspirationsteorier. Men teorin har sedan länge motbevisats av starka geologiska bevis tillsammans med modern kunskap om hur planeter skapas. Teorin tas inte på allvar inom vetenskapen, men finns kvar inom det som kallas för pseudovetenskap. Vem VET?

En av de mer kontroversiella sagorna om de så kallade ”inre folket” kommer från Shaver-mysteriet. Under 1945 publicerades det en historia som Richard Shaver upplevt på riktigt, publicerat i tidningen Amazing Stories. Shaver påstod att han besökt en underjordisk civilisation, men få trodde på hans berättelse.

Shaver påstod att titanerna kom till Jorden från ett annat solsystem i forntiden. Efter att de levt på jordens yta upptäckte de att solen skadade dem, att de föråldrades mycket snabbt, så de byggde underjordiska städer där de kunde bo. De beslutade senare att de skulle hitta en ny planet att bosätta sig på, och lämnade jorden kvar med sina städer och sina robotar som senare blev förvrängda, kallade Dero. Men det fanns även bra robotar, kallade Tero.

Det var Tero som Shaver sa att han hade mött. Shaver hävdade att detta var en förhistorisk ras som hade byggt grottor kors och tvärs under jordens yta. Dess efterföljare, lever i dessa grottor än idag, och använder sig av deras mästares gamla teknologi för att plåga dem som bor på jordens yta. Som ”bevis” för detta, sade Shaver, hörde han röster som kom från en okänd källa. Tusentals läsare skrev till honom och hävdade att även de hörde röster som kom från jordens inre. Aningen mer långsökt?

William Reed skrev om en idé som publicerades 1906. Han presenterade idén om en ihålig jord utan inre skal eller solar. Senare skrev Marshall Gardner en bok publicerad 1913. I denna påstod Gardner att det skulle finnas en inre sol. Han byggde även en modell av hur en inre värld skulle se ut och fick patent på den. Gardner nämnde inte Reed, men gav ett erkännande till Symmes.

Andra skribenter hävdar att varelser inom forntida mytologier med stor kunskap skulle leva i grottor eller inuti jorden på platser som Antarktis, Nordpolen, Tibet, Peru och Kalifornien föreslås vara portar till underjorden, till en plats kallad Agartha, som möjligen har teknologi som kan föreslås vara UFO:n. Bild över denna – här under.

Agartha

År 2001 publicerade Kevin och Matthew Taylor en annan teori. De både föreställer sig en ihålig planet med en central sol och ett inre beboeligt plan. Detta ska, menar de, förklara jordens magnetfält, samt förklara hur stjärnor uppstår. Andra åter att universum självt är insidan på en planet. Cyrus Teed, en doktor lade fram en sådan teori under 1869. Teed införde även en kult som följde denna tro.

Den egyptiska matematikern Mostafa A. Abdelkader skrev om ett koncept, att ljusstrålar cirkulerar runt i en ihålig planet och saktar ned när de närmar sig mitten. Ingen energi kan nå mitten på grottan. Om någon skulle stå på insidan av planeten, det vill säga upp-och-ned, skulle denne inte uppleva gravitation som går utåt. Gravitations-teorin säger att i sådant fall skulle man vara tyngdlös. Det skulle dock uppstå en liten gravitation på grund av att jorden inte är i perfekt klotformad symmetri.

Namnet Potala kommer från det gudomliga berget Potalaka, där boddhisattvan Chenresig skall ha sin boning. Palatset på bilden överst, är också känt som Tse Podrang, ”palatset på bergstoppen”. Potala Palace, som ligger i den västra delen av Lhasa, är faktiskt en arkitektur, grupp som ligger på ett extremt högt berg i nordvästra Lhasa , som består av tempel, palats, sovsalar och kontorsområden.

Senast läste jag att man ska försöka borra 10 km ned till jordens mantel. Ett japanskt forskningsfartyg ska försöka och detta låter spännande.

Källor:
illvet.se
wikitravel.org
sv.wikipedia.org

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.