Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Medina, dansk-chilenska popdrottningen som är på topp…

medinadanskan

Musik gäller och modernt med en känd sångerska från Danmark, sedd mycket i TV. Musiken gäller R&B, dance, hiphop. Hon är Medina Danielle Oona Valbak (född Andrea Fuentealba Valbak den 30 november 1982 i Århus, Danmark, är en dansk-chilensk dance-, R&B- och hiphop-sångare och låtskrivare. Hon har en chilensk far och dansk mor. Hårfärgen varierar efter trolig peruk.

Lyssna på Wolfgang Gartner feat. Medina – Overdose, länken:
http://www.youtube.com/watch?v=vgeEFV21TWU

Hon släppte sin första singel i Danmark med titeln ”Flå” (danska för ”Rip”) och ”Et öjeblik” (”Ett ögonblick”) under 2007, följt av hennes debutalbum, tæt på (Up close). I juli 2010 blev Medina internationella debutalbum, Välkommen till Medina släpptes i Tyskland, Österrike och Schweiz.
Albumen är, 2007 – Tæt på, 2009 – Velkommen til Medina och  För Altid 2011.

Negativt när man läste att i juni 2010, så bombarderade en grupp islamistiska ungdomar Medina med ägg under en konsert i Ishöj, utanför Köpenhamn. De ansåg det var förolämpade då de är med i föreningen med vilken namnet ”Medina” kopplades samman, eftersom det är en av de heligaste och helgade muslimska städerna. Varför kan man tänka om en tjej, deras anledning, ”sexig dans och avslöjande kläder”. Om pojkvän i nuet vet jag ej, men hon var ihop Christopher Nissen, han bröt upp enligt hans egen uppgift. Tillsammans hade de ett offentligt förhållande där Christopher levde i skuggan av sin framgångsrika partner och han vill ju själv nå högt så?

Det finns även en känd svensk duo med namnet Medina. Medina innebär ”stad där vi kommer ifrån” på arabiska. Den är residensstad i provinsen Al Madinah i Saudiarabien. Medinas folkmängd uppgick till 1 100 093 invånare – 2010. Medina som namn, antal kvinnor med namnet i Sverige: 594, antal män med namnet i Sverige: 4. Namnet är dessutom från grekiskans ”Melina” som betyder honung.

Sångerskan med planer är även aktuell för USA.

Källor:
sv.wikipedia.org
medinamusic.dk
en.wikipedia.org
facebook.com
devote.se
svenskanamn.alltforforaldrar.se

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.