Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Amy Belle, gatusångerska, nu i grupp, känd för duetten med Rod…

amybelle

Nog har många sett Amy Belle, skön tjej som sjunger duett med Rod Stewart i ”I dont want to talk about it”, men vem är hon? Först kan jag säga subjektivt att jag tycker mycket om henne, en egen musikstil och att hon gått sin väg.

Det var väldigt svårt hitta information, hon är gatusångare och Rod fann henne i Glasgow utomhus spelande (busking). Busking är att man gör liveframträdanden på offentliga platser för att underhålla människor

Amy singer- songwriter, är född och uppvuxen i Glasgow, Skottland, för dryga 30 år sedan – den yngsta syskonet av tre (hon har två äldre bröder). Hon började sjunga vid 12 års ålder. Efter en tid inledde hon en solokarriär, höjdpunkten duetten med Rod i  Albert Hall 2004. Därefter följde hon med honom på en turné han gjorde.

Trots framgångar och skiva så är hon fortfarande på spelningar på scener i västra Skottland och Nordirland. Hon har även varit över i USA. Efter duetten så arbetar hon nu med en annan megastar – Miley Cyrus. Hennes första, Talk Is Cheap, ingick på Mileys album The Time Of Our Lives, vilket gjorde den till en topplistelåt – 2010. För närvarande verkar hon trivas med livet 🙂 Amy har pojkvän, Martin, advokat i London.

År 2001 bildade Amy The Alice Band med Audrey Nugent, senare även bandet Dolls 2012. De kallar sig också nu som duo – Nugent & Belle. Vid släppet av deras debutalbum ”Seeing Stars” i mars 2013, dök de upp på listorna. Har redan turnerat i Nordamerika och Europa.
Smakprov på duon: LÄNK. http://www.youtube.com/watch?v=b1xN7aV094A

Saving Grace är en låt från hennes första album, Lost in the Shortcut – släppt 2009. Som nämnts, tjejen är ganska anonym och fakta kring civilstånd m.m. är aktuellt vid skrivandet. Men nya gruppen hörs mer och hon har funnit en ny väg….Lyssna!

Källor:
thesun.co.uk
en.wikipedia.org
offthehoox.com
last.fm/music
youtube.com
songbird.me
nugentandbelle.com

intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.