Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Tarot – vad är det och vad kommer det ifrån…?

tarott

Kända tarotister och spådamer ger dig svar på dina frågor? Ja, så kan man läsa om man söker på tarot. Tarot (uttalas tarå) och tarotkortleken har sedan medeltiden använts som spåkort. I mitten av 1800-talet tog intresset för tarotkorten ny fart i ockulta sammanhang. Lite historik i min nyfikenhet så.

Tarot blev först känd som Trionfi och senare som Tarocchi, Tarock – är ett paket av spelkort, användes från mitten av 1500-talet i olika delar av Europa till spel, en grupp av kortspel som italienska tarocchini och franska tarot. Från slutet av 1800-talet fram till nutid tarot har också funnit användning av mystiker och ockultister i insatser vid spådom eller som en karta över mentala och andliga vägar.  

Varifrån kommer namnet Tarot? Man vet ej, men en teori nämner namnet ”Tarot” till Taro River i norra Italien, nära Parma, spelet verkar ha sitt ursprung i norra Italien, i Milano eller Bologna.

Andra förslag är att det kommer från det arabiska ordet turuq, vilket betyder ”sätt”. Alternativt kan det vara från arabiska taraka, ”att lämna, överge, utelämna, lämna bakom. De första grundläggande reglerna som finns är i ”manuskriptet” till Martiano da Tortona före 1425.
 
Det är en kortlek som består av 78 kort – med olika figurer på. Korten är indelade i fyra sviter och 22 bildkort. Den används – som ett redskap för självkännedom och förståelse för vår egen andliga och personliga utveckling här på jorden. Tarotleken har kallats Själens spegel, Visdomens bok och Kartan över vår medvetenhet.

Den visar att livet är en process och att vi kan ”gå den mystiska vägen med våra fysiska fötter” vilket ungefär betyder att om vi lär känna oss själva och ser vår situation med klara ögon så kan vi göra bättre val. Och som med allt, är man öppen och vill söka, så ja?

En seriös medmänniska jag känner – använder sig av tre kortlekar, Osho Zen, Vanliga tarotkort samt Ängla kort.

Spå och sia kan man även genom: Astrologi, numerologi, teblad, kristallkula, grafologi, handflatan, kaffesump, fiskrens, tenn, en vanlig kortlek, anden i glaset, i ching, hårstrån, vigselring, form på rumpan, halm, sand, pendel, ånga och lyckokakor.

Mor min minns jag ofta kollade i sumpen av kaffet och hon trodde en del på detta som av en del kallas ”övernaturligt”. Tarot minns jag från en Bond-film med Roger Moore och Jane Seymore, där hon spår i korten (som han fuskat med). Om ämnet hänvisar jag till källorna och – min åsikt oviktigt. ♠

Källor:
en.wikipedia.org
aftonbladet.se
tarot.nu

www.intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.