Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Hitlers sjukliga rutiner och udda, märkliga beteenden…

hitlar

Alla vet mer eller mindre om Adolf Hitler, vad vi ej vet kanske är att han hade många sidor, flera märkliga. Han sade att han offrade sin personliga lycka för det tyska folket och att han hade gift sig med Tyskland. En sida var hans rutinbundenhet och var han än övernattade gällde samma arrangemang med tre publikationer som skulle ligga på nattduksbordet och ett fotografi på modern på väggen över sängen. Morgonritualen innefattade dagligt bad och tvättning med en Steckenpferd-Lilienmilchtvål, rakning med två hyvlar, insmörjning med hudkräm av märket Pfeilring och baddning av benan med hårvatten av märket Dralles Birkenwasser. Toalettbestyren tog 22 -23 minuter.

Frukosten varade i 3 – 5 minuter och bestod alltid av två koppar ljummen mjölk, tio Leibniz Zwiebackskorpor samt en tredjedels chokladkaka. Han vägrade att ta på sig andra stövlar än sitt gamla favoritpar. Enbart svarta lågskor accepterades, kammartjänaren Krause satte ofta förgäves fram skor i andra färger. Eva Brauns frisyr var han ofta framme och kommenterade, han ville hon skulle ha samma, den som han tyckte passade henne. Liksom klänningarna skulle passa och stämma.

Omtalat är också en annan sak. Hitlers ögon har beskrivits på olika vis, ofta var det i ungdomsåren just dem människor lade märke till. Blicken kunde vara genomträngande, men en ung kvinna mindes tydligt ”hans blyghet och hans vana att sänka blicken när han talade med någon”. Det tycks som om Hitler livet igenom hade svårt för kroppskontakt. Som ung man var han svårväckt. Hans mor fann dock på råd för att få upp honom ur sängen, lillasystern Paula sändes upp att ge honom en puss, varpå han for upp som ett skott. Han avskydde att bli kramad och pussad.

Det är oklart om Hitler kan sägas ha varit klumpig eller haft avvikande motorik. Klart är att han inte utövade någon sport, aldrig badade utomhus, inte åkte skidor, inte ville pröva på att rida och inte tog körkort, trots att han var mycket intresserad av bilar. ”Dans är en ovärdig sysselsättning för en statsman”, uttryckte han bl.a.

Man antar också att han hade nedsatt känslighet för köld. Han kunde vandra omkring i bergen i sina lederhosen i minusgrader. Militära överläggningar med befälhavarna skedde vid kartbordet i arbetsrummet i högkvarteret Wolfsschanze. Diktatorn tyckte om att ha det svalt – ibland så kallt som 10 -12 grader. De höga befälhavarna fick ofta stå med blåfrusna händer och röda näsor kring bordet. Hitler själv satt bekvämt. Många har vittnat om Hitlers extraordinära minne. Hans högt utbildade officerare överväldigades ofta av Hitlers enorma detaljkunskaper. Han kunde läsa upp hela sidor ur böcker utantill och därvid ge sken av att det rörde sig om en egen uppfattning.

Hitlers asketiska drag hade tidigt i karriären bekymrat somliga partikamrater: ”Han röker inte, han dricker inte, han äter nästan inget annat än grönfoder, han rör inte kvinnor! Hur ska vi presentera honom för utomstående?”

Adolf Hitler har få likar i världshistorien i fråga om brott mot mänskligheten. Hans livslopp kom att bli sällsynt malignt. Sannolikt uppfyllde han kriterierna för ett flertal psykiatriska diagnoser, inte minst en svår narcissism. Baserat på uppgifter från Bengt Liljegrens biografi om Adolf Hitler bedöms denne ha uppfyllt kriterierna för Aspergers syndrom och andra utvecklingsrelaterade störningar. Det kan förklara en del av hans hemska dåd, men ändå inte…

Källor:

jewishvirtuallibrary.org
schikelgruber.net
en.wikipedia.org
ne.se

www.intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.